Jump to content

Акт Светог Синода о поништавању "Устава С.П. епархија у САД" и наредба о сазивању ванредног Црквено-народног сабора

Оцени ову тему

Препоручена порука

Борба за веру из својих извора објављује званично писмо Светог Архијерејског Синода (потписао председник: патријарх српски Иринеј) епископима у САД којим се поништавају одлуке у јуну одржаног Црквено-народног сабора, без учешћа епископа канадског Митрофана и буеносајреског Кирила, па тиме и "Устав српских православних епархија у САД".

Архијерејима се налаже да сазову нови, ванредни Црквено-народни сабор који би донео одлуке у складу са претходним решењима Св. Арх. Сабора и документе које ће у коначној инстанци усвојити Св. Арх. Сабор.

О суштини ове одлуке Синода писано је и раније, али се сада она појављује у аутентичном облику, истина не путем званичних црквених гласила.

irinej dobrijevic.jpg.jpg

Подели на овим сајтовима

Aksos Njegova Svetost Patrijarh Irinej! Mnogaja ljeta!

Ako mora da se gine, hbg, da ginemo, ali ja necu da ginem sa poklicem na usnama da je gg. Radovic "svetac koji hoda" zbog toga sto je propustio da radi ono sto mu je bila duznost. A nije mi ni deda, nijedna od moje dve pokojne babe nisu imale nista s njim.

P.S. Moj nalog na ovom forumu je banovan.

P.P.S. Ne druzim se sa fanariotima.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Александар Милојков рече

Не видим да овде пише било шта спектакуларно, али наша Црква треба озбиљно да се позабави питањем - зашто и како њена интерна акта доспевају до разних руку, појединаца, сајтова, новина... Ово заиста урушава углед Цркве и поверење у интегритет њених институција. Неозбиљна је институција која није кадра да чува поверљивост и неповредивост тајности својих аката. У свакој озбиљној институцији овако нешто је веома озбиљан прекршај или, боље рећи, криминални акт за који неко мора сносити одговорност.

Најзанимљивије је да, поред званичног сајта СПЦ, сајта Поуке (који је, како ствари стоје, једини слободан сајт), оваква документа доспевају на расколничке сајтове, бљуваонице типа борба за веру и слични...

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Поуке.орг инфо рече

Најзанимљивије је да, поред званичног сајта СПЦ, сајта Поуке (који је, како ствари стоје, једини слободан сајт), оваква документа доспевају на расколничке сајтове, бљуваонице типа борба за веру и слични...

Pa što objavljujete išta sa tih kloaka? I tako im dajete na važnosti i publicitetu. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Милан Ракић рече

Pa što objavljujete išta sa tih kloaka? I tako im dajete na važnosti i publicitetu. 

Ovo je zvaničan dokument... ne daje se raskolničkom sajtu publicitet, nego temi i postavljanju pitanja ZASTO se tamo to objavljuje a ne na zvaničnim sajtovima SPC i KO je taj ko njima dostavlja informacije?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Поуке.орг инфо рече

Ovo je zvaničan dokument... ne daje se raskolničkom sajtu publicitet, nego temi i postavljanju pitanja ZASTO se tamo to objavljuje a ne na zvaničnim sajtovima SPC i KO je taj ko njima dostavlja informacije?

Управо тако.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Поуке.орг инфо рече

Zvaničan dokument koji da je trebao biti objavljen, bio bi objavljen na zvaničnom sajtu SPC. 

Tko ga je dao ovim UDB-ašima mi svakako nećemo saznati, ali ih svakako ne treba reklamirati objavljivanje sadržaja sa takvih opskurnih portala. 

No, kako želite. Od volje vam

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Милан Ракић рече

Zvaničan dokument koji da je trebao biti objavljen, bio bi objavljen na zvaničnom sajtu SPC. 

Tko ga je dao ovim UDB-ašima mi svakako nećemo saznati, ali ih svakako ne treba reklamira ti objavljivanje sadržaja sa takvih opskurnih portala. 

Да, али је објављен... Требало је тамо, а ето га на бзв...

А ово је форум, разговара се о свему што се тиче Цркве, те и о овоме се разговара..

Подели на овим сајтовима

Ovo je sve vidjeno, predsednik se obraca raji sa ruzicasti i srecnih i kojekakvih medija (zvanično), znanicni medij republike samo prenosi sto se odobri, ko fol neutralan. 

Evo taj scenario i u crkvi, zvanicni sajt SPC (nemisleći na Pouke) ne prenosi, nego tamo neki bombaši i jazavci. 

Žao mi je što i u crkvi AV sve pomuti od nekakvih preletaca nesto mute pa neizmutiše, i Nikolića što ordene djele

A narod, kao zmaj, gdje će ga odnijeti vjetar, Gospod da nam je u pomoći

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Поуке.орг инфо рече

Да, али је објављен... Требало је тамо, а ето га на бзв...

А ово је форум, разговара се о свему што се тиче Цркве, те и о овоме се разговара..

Mene interesuje šta će uraditi Maksim, Irinej i Longin, hoće li poslušati sinod, ili kreću u avanturu? Sve ostalo ne manje bitno.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Вукашин рече

Mene interesuje šta će uraditi Maksim, Irinej i Longin, hoće li poslušati sinod, ili kreću u avanturu? Sve ostalo ne manje bitno.

Реално, ово је једино право питање у свему овоме.

Подели на овим сајтовима

Dobri ovi liberalaši,aj da ne pričamo o tom dokumenu nego odakle dokument..a kada se priča o onom iz Krušika onda je bitan dokument ma bio i falsifikovan...e moji liberalaši

Патријарх се показао чврст орах!

Подели на овим сајтовима

Tko ga je dao ovim UDB-ašima mi svakako nećemo saznati, ali ih svakako ne treba reklamirati objavljivanje sadržaja sa takvih opskurnih portala. 

Ајде да употребимо логику. Коме ово одговара ? Писмо је послато прије месец дана а видимо га тек данас на бзв. Патријарху и Синоду сигурно не. Значи пошиљалац није дао да се писмо објави иначе би то учинио одмах да је хтио. Онда остаје само онај коме је писмо упућено тј. прималац.
Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Вукашин рече

Ви као да не читате, све сам већ дао. Направили су раскол:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...