Jump to content

Његова Светост Патријарх Иринеј хитно примљен на ВМА

Оцени ову тему


Препоручена порука

Patrijarh srpski Irinej hitno je primljen na VMA. Zdravstveno stanje poglavara SPC sada je stabilno i on se uspešno oporavlja.

Njegova svetost prebačen je pre dva dana na VMA, a kako "Blic" saznaje u ovoj medicinskoj ustanovi patrijarh se poslednjih dana osećao loše.

- Ima visoku temperaturu i opštu slabost organizma. Sada je stanje stabilno, nadamo se brzom oporavku Njegove svetosti, koji će još nekoliko dana biti zadržan u bolnici, kako bi se potpuno oporavio - kaže izvor.

Za patrijarha srpskog je poznato da u danu ima po nekoliko susreta, redovno služi i obavlja sve obaveze vezane za Crkvu.

Kako za Blic kažu u Patrijaršiji, vreme je pretoplo, patrijarh u godinama i ne staje.

Njegova svetost pre dva dana napunio je 89 godina, a iz Patrijaršije je upućen na VMA iz predostrožnosti između ostalog baš i zbog godina.

Na društvenim mrežama u poslednjih nekoliko sati pojavile su se razne informacije o zdravstvenom stanju patrijarha. Deo poruka uneo je nemir među vernike jer je navedeno da je patrijarh u "lošem stanju".

(Telegraf.rs/Blic)

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Link to comment
Подели на овим сајтовима

 

Господе Сведржитељу, Царе Свети, који кажњаваш и не умртвљујеш, подупиреш оне што падају и подижеш оборене, уклањаш телесне патње људске, молимо Те Боже наш, милошћу Својом посети болесног слугу Твог, патријарха Иринеја, опрости му сваки грех вољни и невољни. О, Господе, пошаљи са неба лековиту силу Твоју, косни се тела, обустави грозницу, умири болове и сваку прикривену немоћ, буди лекар слуге Твога, патријарха Иринеја, подигни га са одра болести и постеље патњи читава и здрава, даруј га Цркви Твојој да испуњава и Твори вољу Твоју. Јер је Твоје да нас милујеш и спасаваш, Боже наш, и Теби славу узносимо, Оцу и Сину и Светоме Духу, сада и увек и у векове векова. Амин.

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Можда би било добро да неко од свештеника кординира мало, и да почнемо читати Псалтир и молити  се за нашег дивног Патријарха. Сваки дан по једну катизму свако.

Ево ја се јављам, па ако може да се скупимо 20так за цео Псалтир сваки дан. Свештеник би могао на ПП да да упуте сваком која катизма и то...а и благослов. Или да Админ отвори нову тему и искординира све...

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Тема већ постоји. Псалтир се ишчита двапут за вече.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Мој духовник и ја смо вечерас на вечерњој служби запалили воштаницу за здравље нашег Патријарха Иринеја и поменули га у молитвама.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

И код нас на вечерњем је прота поменуо патријарха у молитви. Тако сам и сазнала да је (био) болестан. 

Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...