Jump to content

Odlazi nam mladost...:(((

Оцени ову тему


JESSY

Препоручена порука

ŠALILA SE I VESELILA, A ONDA SE ODJEDNOM SRUŠILA Ovo je studentkinja koja je preminula na devojačkoj večeri svoje drugarice

  •  Ivana RužićFOTO: FACEBOOK / PRIVATNA ARHIVA

Ivana Ružić (24) iz Zrenjanina, apsolvent na Učiteljskom fakultetu u Vršcu, preminula je u nedelju ujutru u bolnici nakon što joj je par sati pre toga pozlilo dok je bila na devojačkoj večeri svoje drugarice.

Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je studentkinja preminulaod tromba.

Ivana je kobne večeri bila sa drugaricama na devojačkoj večeri u kafiću u kom je bila, kako kažu, stalni gost. Iznenada se srušila na zemlju i izgubila svest. Svi su joj potrčali u pomoć i odmah je pozvana Hitna pomoć.

- Ivana je slavila devojačko veče svoje drugarice. Šalila se i veselila, a onda se iz čista mira srušila naočigled šokiranih gostiju. U bolnici su pokušali da je vrate u život, ali, nažalost, bez uspeha - navodi izvor blizak istrazi.

Njeno telo prebačeno je na Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu da bi se utvrdio uzrok smrti. Kako piše Alo, u njenoj krvi nisu pronađeni ni alkohol ni narkotici.

Njeni prijatelji rekli su da je Ivana živela jako zdravim životom i da je kobne noći pila vodu.

- Ivana nikada nije pila, a kamoli se drogirala. Bila je devojka za primer. Završila je Učiteljski fakultetu u Vršcu, ostao joj je smao diplomski. Sumnja se da je reč o trombu koji nije ni znala da ima - kaže poznanik preminule devojke.

Iz zrenjaninske kafane su za Telegraf rekli da se sve odigralo u bašti, da je Ivana bila vesela i zabavljala se.

- Samo je odjednom pala kao sveća, kao pokošena. Konobari su je odmah izneli iz bašte, a koleginica naša je pozvala Hitnu pomoć koja se pojavila tu za nekih sedam minuta. Gošća kojoj je pozlilo nije pila alkohol, samo vodu, čak su drugarice komentarisale da je vodila zdrav život, bila je vegeterijanac - rekli su za "Telegraf" iz zrenjaninske kafane.

Rezultati obdukcije pokazaće pravi uzrok tragedije koja je potresla Zrenjanin. Policija je rekla da je ceo slučaj prosleđen Višem javnom tužilaštvu ovog grada.

 

https://www.blic.rs/vesti/hronika/salila-se-i-veselila-a-onda-se-odjednom-srusila-ovo-je-studentkinja-koja-je-preminula/bjdy6t8

 

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Link to comment
Подели на овим сајтовима

svakodnevno citamo u medijima ovakve vesti...:cmizdrenje:

sa druge strane, veliki broj mladih rapidno napusta Srbiju...:(

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Господ јој подарио рајско насеље! 

Не водимо рачуна о здрављу, лично сам такав пример. 

Само уздање у Бога и борба за мир. 

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Де, пре неки дан човек отишап код докторке . Док она да поразговора с њим, да измери притисак; паде човек и умре.:bu:

  • Зачуђен 1

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Link to comment
Подели на овим сајтовима

То се увек дешавало, вероватно још и више него данас. Свако ко изненада умре је морао имати скривени здравствени проблем. Срце не стаје тек тако. Како се побољшава дијагностика, тако ће се више оваквих случајева откривати на време и више прераних и изненадних смрти ће се спречавати. Претпостављам да је проценат јако мали и да се данас не дешава ништа чудно и алармантно, него ови говинари не могу да не користе туђу несрећу за повећавање читаности. А да је трагично, јесте. Једино место и време где и кад можете да се обратите и питате зашто се то дешава младим људима је молитва.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Nije rešenje u boljoj dijagnostici da bi se bolest otkrila na vreme, već u promeni loših navika - pre svega, ishrane. Zašto da čekamo da se razbolimo? Zašto umesto toga, ne mislimo o prevenciji bolesti?

Vegetarijanci i vegani mogu biti najzdraviji i duvečni, ali i oni prave greške u ishrani. Dakle, imati vegetarijansku ili vegansku ishranu ne znači obavezno imati zdravu ishranu. Naravno, treba biti dobro informisan o ishrani na koju želite da pređete da bi imali zdravstvene koristi.

Primera radi... Moja drugarica je bar 20 godina vegetarijanac koja ne jede ni ribu, ali je bila svaštojed - i to je donelo ozbiljne zdravstvene probleme... prošle godine je mesec dana ležala u bolnici. Od tada se hrani kao vegan. Nadam se da neće ponovo praviti iste greške. S druge strane, i ja sam imala neke probleme (doduše sa imunitetom, ništa ozbiljnije), pa sam prošle godine prešla na vegetarijansku ishranu a ovog leta na sirovu vegansku. Ishrana mi je upravo bila od velike pomoći, to je ključ za dobro zdravlje. Ne samo da mi je imunitet bolji, već sada imam i više snage nego ranije.

''Zdravlje na usta ulazi'', kažu stari... ali danas se sve više uveravamo da i ''bolest na usta ulazi''.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...