Jump to content

Заједничка вежба специјалаца Србије и Грчке


Препоручена порука

На стрелишту „Шуматовац“ код Алексинца одржана је атрактивна комбинована вежба тактичког нивоа, на којој су припадници специјалних јединица Војске Србије и Оружаних снага Републике Грчке демонстрирали врхунску ватрену оспособљеност и способност да ефикасно изврше задатке противпобуњеничке борбе уз употребу специјалног десанта.

slika%2014.JPG

Вежби су присуствовали заменик команданта Здружене оперативне команде генерал-мајор Илија Тодоров, командант Специјалне бригаде бригадни генерал Мирослав Талијан, начелник Здружене оперативне команде за специјалне операције грчке војске генерал-мајор Георгиос Цицикостас, војни изасланик Грчке у Србији капетан бојног брода Харалампос Гавалас и други гости.

slika%207.JPG 

Бригадни генерал Мирослав Талијан истакао је одличан и синхронизован рад учесника вежбе на терену, док је генерал-мајор Георгиос Цицикостас подвукао значај вежбе за унапређење обуке и одличну организацију целокупне заједничке обуке српских и грчких специјалаца.

slika_10_1562337312.JPG

На вежби се могло видети више сегмената, обједињених у целину, попут падобранског скока, блокаде рејона, хеликоптерског десанта уз помоћ ужета, противпобуњеничке борбе и борбе у урбаној средини. Вежба је осмишљена да развије и унапреди борбену способност и увећа интероперабилност специјалаца армија Грчке и Србије.

logo_mod.png

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...