Jump to content

Митрополит Амфилохије: Први пут у историји атеиста покушава да ствара своју цркву!

Оцени ову тему


Препоручена порука

„Ја сам био запањен оним што сам чуо од предсједника Црне Горе, човјека који се јавно декларише као атеиста и који је наследник оног атеистичког дијела комунистичке власти. С друге стране, он приговара како се митрополит црногорско приморски мијеша у политику, а у исто вријеме покушава да буде глава цркве, да ствара своју цркву. То је први пут у историји човјечанства да један атеиста и атеистичка власт стварају цркву“, казао је Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије за РТС поводом изјаве Мила Ђукановића у којој је рекао да ће „радити на обнови црногорске аутокефалне цркве“.

http://www.rts.rs/upload/storyBoxFileData/2019/06/09/14623942/Amfilohije-090619.mp4

„Управо сам се са нашим патријархом вратио из Сирије и Либана, тамо смо доживели стару Цркву из апостолских времена и ходали путем Светог апостола Павла, тамо постоји сагласност међу хришћанима без обзира на њихове разлике, па чак хришћана и муслимана, и тамо се предсједници не мијешају у унутрашња црквена питања. Због свега тога, био сам запањен због овога што сам чуо од нашег предсједника Црне Горе“, рекао је Митрополит црногорско-приморски.

Предсједник Црне Горе је јуче на партијском скупу у Никшићу рекао да Српска православна црква у Црној Гори чува инфраструктуру идеје „Велике Србије“.

Kоментаришући такве изјаве, владика Амфилохије је за РТС подсјетио да то нема апсолутно никакве везе, и да је Митрополија црногорско-приморска, а да за то зна и господин Ђукановић, у оно вријеме кад је био референдум, поручивала — ако народ изгласа ту независност, Црква то прихвата.

Митрополит црногорски-приморски наводи да су они већ „створили своју секту 2000. такозвану Црногорску православну цркву, на челу са једним бившим свештеником Цариградске патријаршије, коме није сметало да буде парох Цариградске патријаршије у Риму“.

„Па и тај је проклет од стране цариградског патријарха, о томе је господин Ђукановић обавјештен, јер му је доставио једно писмо прије десетак година у вези са свим тим. Kаква вјера, таква вечера. То је директно мијешање у питање Цркве и њеног устројства“.

Високопреосвећени наводи да се Ђукановић у суштини одриче државе краља Николе, који је бескрајно поштовао и Цркву и њено устројство.

„Митрополија црногорска је за ону државу краља Николе, гдје је Црква била државна вера. Њој су припадали и Пећка патријаршија, и Дечани и Метохија. А сада овај носилац тог модерног црногорства каже да Пећка патријаршија и Дечани припадају једној држави којој никад нису припадали.“

Митрополит црногорско-приморски осврнуо се и на предлог закона којим би требало да буду регулисана питања вјерских заједница у Црној Гори.

„Први нацрт закона је пропао због мишљења Венецијанске комисије. Иако је било разговора са министром правде Пажином, договарали смо се о тексту закона, и скоро пола тог текста смо договорили, у међувремену се појављује нови предлог, који је још гори од оног претходног који је одбијен од Венецијанске комисије и противан свим европским законима. Разговорали смо са водећим европским стручњацима који се тиме баве. То је нешто што нема никакве везе са правом и правдом.

Секуларна држава би да отима храмове, коме да их да? Тој својој секти коју је породила? То је несхватљиво и неприхватљиво, ја сам запањен овим што ради господин Ђукановић са којим сам имао не мали број разговора у своје вријеме. Шта се то с њим сада догађа? То је нека новокомпонована Црна Гора која нема везе са историјском Црном Гором“, закључио је Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије у изјави за РТС.

 

Извор: РТС


View full Странице

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Ја стварно не знам зашто се палите на ове провидне медијске финте и Мила и Митроолита Амфилохија. Прво, сам Амфилохије у интервјуу Новостима пре годину дана Мила назива својим пријатељем, и додаје да он то заиста тако мисли. И плус каже да је Мило, који је иначе одувек био само комуњара и трговац дрогом, много тога доброг урадио за Црну Гору. И све то Амфилохије каже после признања тзв. Косова од стране истог тог Мила и одвајања Црне Горе од Србије. Колико човек онда треба бити неизмерно глуп па да не види да су Мило и Амфилохије у ствари тандем, и да се они само споља по медијима повремено оптужују, а да испод жита у много чему шурују и раде заједно. Чак и по питању Цркве и њеног статуса. И сад је Амфилохије, шатро "запањен" најновијом изјавом Ђукановића ... :)):)) Па људи је ли то могуће (Младен Делић), да је он сад и запањен ... :)) Па Ђукановић то понавља већ 25 година а сад је Амфилохије запањен. Које фолирање !!! Пре ће бити да смо ми запањени његовом тобожњом запањеношћу ... Само се питам шта ће ново смислити ... Ах, да ... Па Амфилохије ће вероватно сад почети да кука по Патријаршији и да прави притисак код Патријарха, да Црна Гора мора подхитно да добије црквену аутономију, јер је тобоже у Црној Гори догорело до ноката и да ће тобоже црквена аутономија Црне Горе стишати ствари и решити проблеме ... Није ли Амфилохије још пре 8 година тражио црквену аутономију за Црну Гору? То и врапци по Црној Гори знају. И стога, само вас посматрам и гледам како се палите и ложите на провидне приче и финте и Амфилохија и Мила ... А онда, ако Амфилохије добије аутономију за ЦГ, он ће са Милом негде заједно попити пиће и рећи .. А шта ћемо сад даље да радимо са овим глупанчеросима ? ... Оћемо ли да ћерамо до аутокефалије или не? Мада до аутокефалије мислим да Амфилохије неће ићи. Али без обзира на све, питам се: Који смо ми слепци кад очи имамо али као да их немамо, па да нас ова два провидна лика вуку за нос ево скоро 25 година. ... И сад је Амфилохије као запањен ... :)) Предлажем Амфилохију да на Духовдан одржи парастос Влади Црне Горе и његовом пријатељу и председнику Ђукановићу, као што је то 2013. после Бриселске капитулације чинио у БГ. Наравно, ако сме, јер он је са Милом не само пријатељ него и много више од тога. Један је Амфилохије у БГ а други је Амфилохије у ЦГ, један са Вучићем а други са Милом. Час је храбри бранитељ моралних идеала код Вучића у БГ, а час снисходљиви старац према нарко дилеру Милу и његовом црногорском Гранд клану, који би да решава и питања статуса СПЦ. ... Ах, да ... И ја сам ти глупан ... Па сам Амфилохије рече и то после признања тзв. Косова од стране Ђукановића: "Мило је мој пријатељ, и то вам искрено кажем". Зашто би сад и ми још сумњали у све то, ма које финте гледали и читали од обојице личних пријатеља. 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

На жалост, сва та фолирања митрополита Амфилохија и сви његови трули компромиси са црногорском мафијом завршиће крвопролићем. Увек је у историји било тако. Неће ни овога пута бити другачије па макар са друге стране био и митрополит Амфилохије. Црква треба да је у свему чуварка истине и чистоте живота. Сведок верни. Ту нема компромиса са нарко мафијом и велеиздајницима типа Мила Ђукановића, а Амфилохије их је превише правио. Чак је окорелог и вишедеценијског мафијаша назвао својим пријатељем. Дакле, Амфилохије не може да седи на три столице у исто време. Мораће да се определи. И определиће се хвала Богу за праву, јер је он на крају крајева човек који ће остати веран Цркви. Али ће платити за своја фолирања, труле компромисе са мафијом и аутономашка скретања. Стога ... Спремте се спремте, Црногорци, силна ће борба да буде. Маске су пале одавно. На жалост, сад следи табање. 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

@Zoran Đurović Оче Зоране, пратимо се. Има нас још који не наседамо на ове провидне дупле медијско-политикантске финте на релацији Амфилохије-Мило. Слава Богу па је Патријарх Иринеј, заједно са Епископом Бачким Иринејем, на време прозрео ту игру митрополита Амфилохија и Мила Ђукановића, о намерном дизању тензија и прашине по Црној Гори, да би се ситуација у Црној Гори свесно и провидно медијски издраматизовала и изпаничила (малтене као она кад Вучић намерно драматизира и паничи око Космета), све са једним циљем - да Црна Гора добије црквену аутономију тј. да Црна Гора буде, како митрополит Амфилохије воли да каже, "само лабаво црквено везана за Београд". У фазону Амфилохије би да драми по принципу ... "Догорело је до ноката Ваша Светости. Мора се Црној Гори подхитно дати црквена аутономија." Јес, јес ... Прошло би то, ал кад би Патријарх, владика Бачки и велики део епископата СПЦ били духовни слепци па да падају на тако јефтине финте.  Ал ни у Црној Гори то не може проћи поред владике Јоаникија, а камоли у целој СПЦ. Према томе, лоша је ово глума... Много лоша. Оцена ... чисти кец. Џаба су Амфилохије и Мило паничили и драматизирали. Ни овог пута ништа од црквене аутономије. :mahmah:

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, farisejski.bukvojed рече

 

Зар се он није определио још (најкасније) када је минирао свесрпски договорен бојкот референдума у ЦГ?

Или се определио када је довео (атеисту, а по речима самог гг. Амфилохија можда и некрштеног) Ђукановића пред изборе '96 или '97 да му Патријарх Павле да благослов пред фоторепортерима, а одбио захтев његовог противкандидата Булатовића да и њега одведе на исти такав пријем и да и он добије исти такав благослов?

Православни у ЦГ треба да чекају да се онај који треба да их поведе определи?

Јаче је сто магараца које води један лав, него сто лавова које води један магарац.

(Само да се не схвати да ја мислим да је гг. Амфилохије магарац. Није. Далеко је он од магарца. Он је нешто друго.)

Митрополит Амфилохије по мало седи на по једно ћоше од сваке столице. На крају ће, слава Богу, остати само на оној црквеној, што је добро, јер иако је мега Црногорац, Амфилохије је и Србин. И црквен је у основи. Неће ићи до краја. Зна он и да се повуче кад види да лупа главом о зид и кад увиди да је доћерао цара до дувара. 

О Момиру не бих да причам, али, имао је и Момир своју шансу. Није искористио, јер је неспособан а у оно време беше и превише сујетан. У ствари, и Мило и Момир су из једног црвеног шињела изашли. И обојица ће ускоро бити само прошлост. 

Што рече један мој пријатељ из Црне Горе ... Молим те, мичи ми их обојицу. Нећу да се бавим тим ликовима.  

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, farisejski.bukvojed рече

A evo i uobicajene seme kojom se neupucenima i nedovoljno inteligentnima u zutoj stampi od gg. Amfilohija decenijama pravi "stub" koji "sprecava" nevaljalce u CG (Milo?) da uniste pravoslavlje.

https://www.alo.rs/vesti/politika/tajni-sastanak-mila-i-amfilohija-u-budvi-skandalozna-ponuda-dukanovica-ubedivanje-trajalo-dva-sata/234707/vest

 

 

Чуј ... Удбашко-полицијски Ало, сазнаје из поузданих (удбашко-полицијских) извора. ... :))

Постаје све забавније. 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 59 минута, dilic рече

Мислим да је ствар много озбиљнија. Цепање Православне цркве је одавно планирано и започето. Поробљавањем Русије од стране комуниста, а касније и Србије, кренули су удари тамо где је Црква била најјача. Цепање СПЦ на републичке и покрајинске делова покушао је и Анте Павелић са ХПЦ, а затим и Броз на осталима, мада је нажалост успео само у БЈРМ. Од плана нису одустали, поготову јер одговара масонским круговима и обема "папама". МПЦ ће вероватно бити прва, а за њом иде ЦПЦ. За ХПЦ ће се мало сачекати, али не задуго. Што се тиче Словеније и тамо су фанариоти већ слали своје емисаре, а и на Косову након признања може лако да дође до сличног сценарија. Те квази цркве неће бити нарочито популарне, али сву имовиину ће узети, као и право на државне субвенције. привући ће део народа  који од Цркве очекује "бесплатан сервис" што ће они понудити (неки већ нуде). Чудо је да су прво ударили на РПЦ као најјачу, али вероватно рачунају ако Руси нису могли ништа, са Србима ћемо тек лако. Систем је успостављен. ЦИА и др. службе праве раскол, а онда долази истамбулски папа да "разреши раскол" и призна фактичко стање.

Знате како, и треба да се одвоји жито од кукоља. Да се зна и види ко је ко. Црква је преживела и тежа времена. Преживеће и ова. Ко преживи причаће. Али, сада ће почети одвајања. Видљива. И опасније борбе. Директније. Не само речима и претњама, већ директно. Прса у прса. Наш Гарант је Христос који је рекао да Његову Свету Цркву ... Ни врата паклена неће надвладати. Не сумњам и да ће ови нови безбожници у Црној Горина крају бити побеђени. Можда тек кроз неколико деценија, можда брже ... али биће побеђени. Не вреди им против бодила праћати се.

На крају крајева, митрополит Амфилохије није луд да иде против себе и своје СПЦ. Он ће остати веран Цркви Христовој. Али ће за своја разна политиканства и поједине двоструке стандарде, на жалост, платити цену. Како он лично, тако и Митрополија Црногорско-приморска коју води. Не радујем се томе. Само са жалошћу констатујем. 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Kifa рече

@Zoran Đurović Оче Зоране, пратимо се. Има нас још који не наседамо на ове провидне дупле медијско-политикантске финте на релацији Амфилохије-Мило. Слава Богу па је Патријарх Иринеј, заједно са Епископом Бачким Иринејем, на време прозрео ту игру митрополита Амфилохија и Мила Ђукановића, о намерном дизању тензија и прашине по Црној Гори, да би се ситуација у Црној Гори свесно и провидно медијски издраматизовала и изпаничила (малтене као она кад Вучић намерно драматизира и паничи око Космета), све са једним циљем - да Црна Гора добије црквену аутономију тј. да Црна Гора буде, како митрополит Амфилохије воли да каже, "само лабаво црквено везана за Београд". У фазону Амфилохије би да драми по принципу ... "Догорело је до ноката Ваша Светости. Мора се Црној Гори подхитно дати црквена аутономија." Јес, јес ... Прошло би то, ал кад би Патријарх, владика Бачки и велики део епископата СПЦ били духовни слепци па да падају на тако јефтине финте.  Ал ни у Црној Гори то не може проћи поред владике Јоаникија, а камоли у целој СПЦ. Према томе, лоша је ово глума... Много лоша. Оцена ... чисти кец. Џаба су Амфилохије и Мило паничили и драматизирали. Ни овог пута ништа од црквене аутономије. :mahmah:

Кад су пали на одлазак на Крит, после оног Фифијевог перформанса, пашће и на ово.

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

On 9.6.2019. at 22:24, Kifa рече

Ја стварно не знам зашто се палите на ове провидне медијске финте и Мила и Митроолита Амфилохија. Прво, сам Амфилохије у интервјуу Новостима пре годину дана Мила назива својим пријатељем, и додаје да он то заиста тако мисли. И плус каже да је Мило, који је иначе одувек био само комуњара и трговац дрогом, много тога доброг урадио за Црну Гору. И све то Амфилохије каже после признања тзв. Косова од стране истог тог Мила и одвајања Црне Горе од Србије. Колико човек онда треба бити неизмерно глуп па да не види да су Мило и Амфилохије у ствари тандем, и да се они само споља по медијима повремено оптужују, а да испод жита у много чему шурују и раде заједно. Чак и по питању Цркве и њеног статуса. И сад је Амфилохије, шатро "запањен" најновијом изјавом Ђукановића ... :)):)) Па људи је ли то могуће (Младен Делић), да је он сад и запањен ... :)) Па Ђукановић то понавља већ 25 година а сад је Амфилохије запањен. Које фолирање !!! Пре ће бити да смо ми запањени његовом тобожњом запањеношћу ... Само се питам шта ће ново смислити ... Ах, да ... Па Амфилохије ће вероватно сад почети да кука по Патријаршији и да прави притисак код Патријарха, да Црна Гора мора подхитно да добије црквену аутономију, јер је тобоже у Црној Гори догорело до ноката и да ће тобоже црквена аутономија Црне Горе стишати ствари и решити проблеме ... Није ли Амфилохије још пре 8 година тражио црквену аутономију за Црну Гору? То и врапци по Црној Гори знају. И стога, само вас посматрам и гледам како се палите и ложите на провидне приче и финте и Амфилохија и Мила ... А онда, ако Амфилохије добије аутономију за ЦГ, он ће са Милом негде заједно попити пиће и рећи .. А шта ћемо сад даље да радимо са овим глупанчеросима ? ... Оћемо ли да ћерамо до аутокефалије или не? Мада до аутокефалије мислим да Амфилохије неће ићи. Али без обзира на све, питам се: Који смо ми слепци кад очи имамо али као да их немамо, па да нас ова два провидна лика вуку за нос ево скоро 25 година. ... И сад је Амфилохије као запањен ... :)) Предлажем Амфилохију да на Духовдан одржи парастос Влади Црне Горе и његовом пријатељу и председнику Ђукановићу, као што је то 2013. после Бриселске капитулације чинио у БГ. Наравно, ако сме, јер он је са Милом не само пријатељ него и много више од тога. Један је Амфилохије у БГ а други је Амфилохије у ЦГ, један са Вучићем а други са Милом. Час је храбри бранитељ моралних идеала код Вучића у БГ, а час снисходљиви старац према нарко дилеру Милу и његовом црногорском Гранд клану, који би да решава и питања статуса СПЦ. ... Ах, да ... И ја сам ти глупан ... Па сам Амфилохије рече и то после признања тзв. Косова од стране Ђукановића: "Мило је мој пријатељ, и то вам искрено кажем". Зашто би сад и ми још сумњали у све то, ма које финте гледали и читали од обојице личних пријатеља. 

Има ли неки чланак који вам је дао те информације, или је то све из сећања из неких новина. Мени је то чудно иако знам да је Митрополит лично тог атеисту подржавао уместо Булатовића ког је ВУјовић из касније Црногорске православне цркве покушао да убије у Цетињу током неких митинга. Тад је пошао за италију, касније амнестиран...

То има на јутјуб, не неки квази канали него архивски снимци. Али где то има да га Митрополит зове пријатељем и доброчинитељем??

За киМ нећу ништа да говорим, бројали смо скупштинске посланике пре и можемо опет. Нема двотрећинске већине идеја о независности КиМ... Али нпр. сад је била ситуација са крстионицом у Тивту. Коју је Митрополија без грађ. дозволе изградила. Кроз донације мештана. Па је инспекција кренула рушит, нису то урадили на крају, али Митрополија званично оптужује хрвате да хоће да сруше манастир, иако су они 20% градских одборника у Тивту. Митрополија хрвате напада, док мештани неке не црквене, цетињане...

Најсмешније је што народ доле хронолошки протестује против Митрополије због покушаја градње казина са Русима у будви, па продаје земље мишковићуод старе метохије коју је Свети Сава успоставио... Притом поред тога што су продали задужбине из старе метохије. Остатак приватне земље као и некад национализоване, је мило отео и продао арапима. То све је ишло чак и до стразбурга, нешто само на националним судовима... Ја мсм. да је Митрополит сменио саветнике, након сабора у КВ и разговора са Вучићем... мсм. знаш докле је дошло :0228_hot:. Али овај у СРБ, има 700.000 људи који су остали на нашу страну границе из СФРЈ. Ако уђемо сви у ЕУ, они ће опет добити законско право да се врате, до тада могу само у затвор ако их ухвате са два СРБ и ЦГ пасошем. Онда је лакше причати чија је земља и цркве... Иако је онај референдум био намештен, није то нека тајна. и данас они доле уцењују пола грађана за личне карте на гласању (и то има на јутјуб).

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Аристарх рече

Има ли неки чланак који вам је дао те информације, или је то све из сећања из неких новина. Мени је то чудно иако знам да је Митрополит лично тог атеисту подржавао уместо Булатовића ког је ВУјовић из касније Црногорске православне цркве покушао да убије у Цетињу током неких митинга. Тад је пошао за италију, касније амнестиран...

То има на јутјуб, не неки квази канали него архивски снимци. Али где то има да га Митрополит зове пријатељем и доброчинитељем??

За киМ нећу ништа да говорим, бројали смо скупштинске посланике пре и можемо опет. Нема двотрећинске већине идеја о независности КиМ... Али нпр. сад је била ситуација са крстионицом у Тивту. Коју је Митрополија без грађ. дозволе изградила. Кроз донације мештана. Па је инспекција кренула рушит, нису то урадили на крају, али Митрополија званично оптужује хрвате да хоће да сруше манастир, иако су они 20% градских одборника у Тивту. Митрополија хрвате напада, док мештани неке не црквене, цетињане...

Најсмешније је што народ доле хронолошки протестује против Митрополије због покушаја градње казина са Русима у будви, па продаје земље мишковићуод старе метохије коју је Свети Сава успоставио... Притом поред тога што су продали задужбине из старе метохије. Остатак приватне земље као и некад национализоване, је мило отео и продао арапима. То све је ишло чак и до стразбурга, нешто само на националним судовима... Ја мсм. да је Митрополит сменио саветнике, након сабора у КВ и разговора са Вучићем... мсм. знаш докле је дошло :0228_hot:. Али овај у СРБ, има 700.000 људи који су остали на нашу страну границе из СФРЈ. Ако уђемо сви у ЕУ, они ће опет добити законско право да се врате, до тада могу само у затвор ако их ухвате са два СРБ и ЦГ пасошем. Онда је лакше причати чија је земља и цркве... Иако је онај референдум био намештен, није то нека тајна. и данас они доле уцењују пола грађана за личне карте на гласању (и то има на јутјуб).

Митрополит је то неколико пута понављао. Али, ево ти на пример овде. 

http://www.novosti.rs/vesti/planeta.300.html:690816-Mitropolit-Amfilohije-za-Novosti-Mila-bih-krstio-u-Ostrogu

Има интервју. 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 58 минута, Жељко рече

Кад су пали на одлазак на Крит, после оног Фифијевог перформанса, пашће и на ово.

 

Воли Амфилохије те драматуршке перформансе и остала набијања тензија. Све са једним циљем - Црквена аутономија Црне Горе у односу на Београд. На брзину. У цајтноту. Сад или никад ... за спас СПЦ и српства уопште 0509_music  ... Али , без обзира на Крит, ово неће проћи. Друга је ово тема. ... Но пасаран ... :osmeh:

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Kifa рече

Воли Амфилохије те драматуршке перформансе и остала набијања тензија. Све са једним циљем - Црквена аутономија Црне Горе у односу на Београд. На брзину. У цајтноту. Сад или никад ... за спас СПЦ и српства уопште 0509_music  ... Али , без обзира на Крит, ово неће проћи. Друга је ово тема. ... Но пасаран ... :osmeh:

НИсам знао то, то је компликовано питање. Сад криви 10% хрвата у Боку Которску да ангажовано иду да сруше ново изграђену крстионицу старе Митрополије, притом без грађ. дозволе. На такве ствари га је Вучић гањао на сабору. Тај сабор има више извештаја, не зна се ко се коме покајавао. У 10 дана су била 3 различита извештаја.

зато ја мсм. да он има јако лоше саветнике али да није против СПЦ. Само се меша у политику без потребе, он би код Лукашенка у Бјелорусију исту ствар радио. то је спектакл читати њега и о њему.

пре 39 минута, Kifa рече

Митрополит је то неколико пута понављао. Али, ево ти на пример овде. 

http://www.novosti.rs/vesti/planeta.300.html:690816-Mitropolit-Amfilohije-za-Novosti-Mila-bih-krstio-u-Ostrogu

Има интервју. 

Овде га је критиковао Митрополит, има чланака где га је проклињао више пута, да сам ја прочитао. Некад и 3.000 пута преко Светог Петра Цетињског. Али ја сам читао ЦГ новине на нету, па сам за два сата видео стање. ТИ читаш новости, нема ту пикантних детаља... Суштински највише грађани иду у Стразбург, отимају им све на обали мора, Цркви такође. Црква неку имовину и сама продаје... мсм. то је њихова ствар, док се не врате мигранти преко пештер планине и ослободе огњишта своја и обале наше.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Знам пуно тога и око те имовине на Приморју. Из прве руке. И ко се бунио од Примораца. И зашта. И ко му је изградио зграду у Подгорици поред храма светог Ђорђа. И како се шта продаје. И шта ће тек да се ради. Али нећу да дижем непотребну прашину. Ипак је он Митрополит и хоћу да га у много чему заштитим и од њега самог. А и због Цркве. Да се народ не бави таквим стварима. Можда би се неко саблазнио. Довољно се Амфилохије упетљао и овако. Воли политику. То му је просто страст. То сви у Црној Гори виде. Хоћу да га поштедим и од њега самог. Ушао је и у године. Да не испадне да прогањам старца, или да га пратим. Али имам пуно људи у Црној Гори који ме редовно о свему обавештавају. Кад би сад испричао све што знам, не би многи издржали, а да се не узмуте. Нећу. Има Бог. Он све види. И Амфилохијеве слабости и моје слабости. Нико није безгрешан. На крају крајева, ма колики он глумио, хоћу да верујем да му је крајња намера добра. А да су му неки од саветника катастрофа и да су врло блиски Миловим круговима то већ и врапци на гранама знају у Црној Гори. То се овде у Србији пале на разне приче, јер гледају на Амфилохија из друге перспективе и не знају га добро. Али надам се и верујем да ће и поред масе катастрофалних грешака он остати веран Цркви. 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Kifa рече

Знам пуно тога и око те имовине на Приморју. Из прве руке. И ко се бунио од Примораца. И зашта. И ко му је изградио зграду у Подгорици поред храма светог Ђорђа. И како се шта продаје. И шта ће тек да се ради. Али нећу да дижем непотребну прашину. Ипак је он Митрополит и хоћу да га у много чему заштитим и од њега самог. А и због Цркве. Да се народ не бави таквим стварима. Можда би се неко саблазнио. Довољно се Амфилохије упетљао и овако. Воли политику. То му је просто страст. То сви у Црној Гори виде. Хоћу да га поштедим и од њега самог. Ушао је и у године. Да не испадне да прогањам старца, или да га пратим. Али имам пуно људи у Црној Гори који ме редовно о свему обавештавају. Кад би сад испричао све што знам, не би многи издржали, а да се не узмуте. Нећу. Има Бог. Он све види. И Амфилохијеве слабости и моје слабости. Нико није безгрешан. На крају крајева, ма колики он глумио, хоћу да верујем да му је крајња намера добра. А да су му неки од саветника катастрофа и да су врло блиски Миловим круговима то већ и врапци на гранама знају у Црној Гори. То се овде у Србији пале на разне приче, јер гледају на Амфилохија из друге перспективе и не знају га добро. Али надам се и верујем да ће и поред масе катастрофалних грешака он остати веран Цркви. 

Мсм. да идеалистички посматраш пост-милошевићево време, мени то изгледа обрнуто. Хахаха доводиш у питање, разлог зашто је митрополит направио манастир у Чиле, реће људи да је то шверцерска рута. Озбиљно, нисам знао то за Пг, ја одем на Луштицу свако лето, свратим до Грбља, Будве, Аде... Па знам из прве руке неке проблеме које имају људи, неки моји познаници су ишли да спрече рушење крстионице старе митрополије. Кад су се били намерачили, пре неких месец дана. Али ако су Митрополит и Мило заједно. Онда су и Вучић и Иринеј са њима. То би значило да су највећи преваранти у нашој историји. Заједно са качавендом и аном брнабић, ми би били либералнији од американаца онда.

Митрополит афилохије нема световну и духовну власт, па ти зато ови из Цг, јављају. Они су навикли да се то канонско правило, Његош је то лепо сакрио као оснивач академије анука... или са друге стране кадије су их тужиле и кадије су им сусиле... То је проблематика из црногорског вијалета остала, па санџаци који их окружују... Не може Патријарх Иринеј или Бачки Иринеј да буде крив због тога што УНЕСКО хоће да скине неке Цркве и манастире из Рашке области са листе заштите, јер неки стручњаци около граде куће, штале, кафане...

То мора суд да реши, пре или касније. Није проблем што краду, проблем ће бити новим власницима кад буду морали све да врате. Ја не мсм. да ломим главу као праведници под комунизмом на силне национализације. Али дефинитивно М.Амфилохиј има лоше саветнике, ако си пратио Вучића кад препричава сабор уЖичи. По њему, Митрополит је измишљао оптужбе занесен погрешним предпоставкама по питању терминолошког значења неких његових изјава и споразума које СРБ. има. Као и Устава. Због чега узбуњује грађане републике Србије заједно са Артемијем...

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...