Jump to content

Министру одбране уручено највише признање Ваздухопловног савеза Србије

Оцени ову тему


Препоручена порука

Специјално и за Ваздухопловни савез Србије најважније признање „Златни орао“, за изузетан допринос ваздухопловном спорту, додељено је данас министру одбране Александру Вулину. Признање је министру Вулину уручио председник Ваздухопловног савеза Србије Лабуд Булатовић, у присуству чланова Управног одбора тог савеза, епископа пакрачко-славонског Јована (Ћулибрка), једног од оснивача Падобранског Клуба ветерана 63. падобранске бригаде “Архистратиг“ и председника клуба “Архистратиг“ Ненада Кузмановића.

img_6232_1557569263.JPG

Тим поводом министар Вулин је захвалио на добијеном признању, истакавши да је то заправо признање свим припадницима Војске Србије.

- Желим да се захвалим представницима Ваздухопловног савеза Србије на овом изузетно високом признању, јер то није признање мени, то је признање свим припадницима Војске Србије. То је признање нашој сарадњи и то је признање нашој заједничкој жељи, нашој заједничкој страсти према слободи. Сви они, који су у Ваздухопловном савезу Србије, изнад свега воле слободу, баш као и они који су припадници Војске Србије који изнад свега цене и воле слободу. То је разлог нашег постојања, то је разлог нашег живљења.

img_6249_1557569267.JPG

Министар Вулин је истакада су сви чланови Ваздухопловног савеза Србије, било да су пилоти, моделари, падобранци, једриличари, веома важни и за одбрану наше земље.

- Током НАТО агресије, бројни припадници Ваздухопловног савеза Србије бранили су своју земљу и тако што су се активно борили као падобранци и пилоти, али и тако што су правили моделе који су заваравали непријатеља, а који су чували нашу технику, коју су чували наше људе. Изнад свега, све су то људи који воле и цене слободу. Ваздухопловни савез Србије је важна организација за борбену готовост наше војске и за спрему наше војске за одбрану наше земље. То је организација која окупља људе који воле и цене слободу изнад свега, а то их чини потпуно природним партнером Војске Србије – поручио је министар Вулин, истакавши да се радује будућој сарадњи Министарства одбране и Војске Србије са тим савезом, за добробит наше земље.

img_6247_1557573639.JPG

Председник Ваздухопловног савеза Србије Лабуд Булатовић нагласио је да се највише од свега поноси сарадњом са Војском и Полицијом.

- Лепа је сарадња и са клубовима и са појединцима, али са Војском и Полицијом свакако највише. Мислим да без Војске наша будућност није довољно светла. Надам се да ће се сарадња са Војском и са Полицијом развијати све више, јер без Војске ми не можемо да урадимо оно што планирамо да урадимо. Ви сте то видели и на Балканском скоку пријатељства – рекао је Булатовић, осврнувши се на јучерашњи Приказ способности Војске и Полиције „Одбрана слободе“ одржан у Нишу.

Према његовим речима, Приказ је лично доживео као знак највећег националног достојанства.

- Оно што сам јуче видео у Нишу, као припадник неке генерације које је прошла све то, доживео сам као највеће лично достојанство и највеће национално достојанство, највећи знак слободе и снаге Србије, у чему сте ви, као министар, ваши сарадници, руководство наше Војске и Полиције, на челу са изванредно способним државником Александром Вучићем, учинили и убеђени смо да ћете чинити и убудуће – изјавио је Булатовић.

img_6242_1557569265.JPG

Булатовић је навео да због свега што министар Вулин са својим сарадницима чини за добробит Ваздухопловног савеза Србије и ваздухопловног спорта, нема сумње зашто се највеће признање у спортском ваздухопловству Србије додељује баш њему. Такође, истиче да је та подршка за ваздухопловни спорт важна не само у спртском, већ и у друштвеном, државном и другом смислу, што се управо одражава и на успехе домаћих спортских ваздухопловаца у свету.

- Мало је познато да су српски ваздухопловци у многим дисциплинама и играма најбољи на свету. Када неким својим пријатељима, званичницима то кажем, они од мене траже аргументе. Аргументи су толико јасни, па ми са гордошћу истичемо да су наши параглајдеристи, падобранци, једриличари, моделари ракетни и ваздухопловни и тако даље, и сви остали најбољи на свету. Када саберемо колико имамо клубова, а имамо 60 клубова, колико имамо такмичара, колико нас има као народа, то доказује да су Срби виспрени, способни, снажни, образовани, стручни и спремни да буду у свему понајбољи - рекао је Булатовић.

img_6217_1557569260.JPG

Министарство одбране Републике Србије, као један од најважнијих сарадника Ваздухопловног савеза Србије на пољу ваздухопловства, сваке године помаже у реализацији ваздухопловних активности из делокруга рада Министарства одбране и Ваздухопловног савеза Србије. Посебно је значајна помоћ коју Министарство одбране пружа приликом организовања Државног првенства у падобранству, Балканског скока пријатељства, како и спортистима који су чланови тог савеза.

logo_mod.png

  • Оплаках :)) 1
Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...