Jump to content

Патријарх прославио крсну славу, присуствовао Вучић

Оцени ову тему


Препоручена порука

Патријарх прославио крсну славу, присуствовао Вучић

Танјуг | 20. април 2019.

Литургији је присуствовао епископ шабачки Лаврентије, а саслуживао је епископ ремезијански Стефан, викар патријарха српског са свештенством Архиепископије београдско-карловачке

dstl2503_620x0.jpg

 

Патријарх српски Иринеј служио је данас на велики хришћански празник Лазарева субота архијерејску литургију у Саборној цркви у Београду, а прослави крсне славе патријарха присустовао је и председник Србије Александар Вучић, наводи Тв Храм.

Прослави крсне славе патријарха присуствовали су и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик, министар спољних послова Ивица Дачић, директор БИА Братислав Гашић, председник САНУ Владимир Костић и бројни други представници верских заједница, културног и јавног живота Србије.

Литургији је присуствовао епископ шабачки Лаврентије, а саслуживао је епископ ремезијански Стефан, викар патријарха српског са свештенством Архиепископије београдско-карловачке.

По завршетку литургије, свете тајне причешха и одржане беседе у Патријаршијском дому пресечен је славски колач, а по обичају је приређена и "трпеза љубави".

Колач је по традицији, у присуству домаћина патријарха српског Иринеја и бројних гостију, пресекао епископ шабачки Лаврентије.

Владика Лаврентије је патријарху Иринеју пожелео да славу, у радости и здрављу, дочекује са свештеницима и паством "на многаја и благаја љета".

dstl2385.jpg

dstl2400.jpg

dstl2507_0.jpg

http://www.novosti.rs/вести/насловна/друштво.395.html:790242-Патријарх-прославио-крсну-славу-присуствовао-Вучић

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Па зар и ово?

Протокол, забога ne_shvata

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Link to comment
Подели на овим сајтовима

A sad ozbiljno: generalno, u narodu patrijarh ne uziva veliko postovanje, zasto? pa sigurno postoji razlog. Ovo poslednje izjasnjavanje da je protiv demonstracija mu nije trebalo, jer je time stao na stranu vucica i njegovih batinasa. Pitanje je samo, da li je bio prisiljen-ucenjen ili potplacen, ili mu zaista veruje i podrzava njegovu politiku, ostaje da vidimo...

takodje, svaki pastir, pa i sam patrijarh treba da je uz svoj narod, pa i kad narod strada, da sastradava sa njim, imas mnogo primera iz poslosti nasih svetih vladika koji su sa narodom otisli u smrt( npr. Mitropolit svestenomucenik Petar Dabrobosanski, koji je sastradavao sa svojim narodom u pravom smislu te reci, a i skoncao stradavsi u sigurno najgorim mukama u Jasenovcu, ovo su njegove reci:

Po izbijanju Drugog svjetskog rata, savjetovano mu je da se skloni u Srbiju ili Crnu Goru. On je na to odgovorio: “Ja sam narodni pastir, te me veže dužnost, gdje sam dijelio dobro sa narodom, da isto tako i zlo sa narodom podnosim i podijelim, i prema tome mora se sa narodom sudbina dijeliti i ostati na svome mjestu”.

Mislim, nije primereno(ako ti trebas biti primer) ziveti lagodnim zivotom dok se tvoj narod pati u nemastini, verujem da se slazes?

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, farisejski.bukvojed рече

U kom narodu?

 

Nikada medju Srbima nisam sreo nikoga ko je iskazivao nepostovanje prema Njegovoj Svetosti Patrijarhu Irineju.

 

Ja sam licno imao izvesnu distancu prema njemu, a on me je drzanjem povodom ukrajinske krize odusevio.

 

Posto si napisala da zivis valjda u Holandiji, mozda si mislila da on ne uziva postovanje medju Holandjanima?

ne veliko postovanje nije isto sto i nepostovanje, nauci razliku

sta reci na ovo boldovano 7896634

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, farisejski.bukvojed рече

@Sofija_ Ruzno je sto pises neistine. Ruzno.

Ja pisem ono sto vidim svojim ocima i cujem svojim usima, nista vise od toga.E sad, covek moze i da cuti(ono tipa cuti i gledaj svoja posla) ali ja nisam taj tip. Naravno, vidi se koliko su nam pune crkve, kako u Srbiji tako i po dijaspori. 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
×
×
  • Креирај ново...