Jump to content

Ђоковић отворио вртић у Мачванском Прњавору


Препоручена порука

Вртић у Мачванском Прњавору, у присуству најбољег тенисера света Новака Ђоковића, отворен је у пројекту који је Фондација "Новак Ђоковић" финансирала са близу 33 милиона динара.

vak-djokovic-jelena-djokovic-djokovic-fo

На месту некадашње зграде Дома здравља у селу у близини Шапца, реконструисан је и адаптиран објекат за 150 деце у оквиру предшколске установе "Наше дете".

Управо је велики број малишана овацијама, вриском и аплаузима дочекао најбољег тенисера планете, коме није било тешко да сваком од њих да аутограм, слика се... 

"Бити дете је најлепша ствар, тада смо најхрабрији, најотворенији према свету, спремни да истражујемо, откривамо људе и ствари. Пружање једнаких шанси деци из свих крајева земље предсравља апсолутни императив, нешто на шта не смемо да заборавимо. Улога родитеља је Јелену и мене додатно окренула бризи о најмлађима и зато нам је неизмерно драго што ће малишани из овог места имати прилику да стекну прва познанства, љубави, симпатије, да уче, буду срећни", рекао је Ђоковић, пре него што је са децом и супругом Јеленом заиграо у плесној тачки.

Јелена Ђоковић подсетила је да је фондација отворила или реновирала чак 43 вртића у Србији.

"Циљ нам је да их у наредном периоду буде још много више", додала је она.

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић захвалио се Фондацији "Новак Ђоковић" на настојању да се деци обезбеде бољи услови.

"Велики дан за наш град. Поносни смо на чињеницу да у Шапцу нема листе чекања за упис у вртиће, а сада се можемо похвалити и једним од најмодернијих објеката у Србији. Вртић у Прњавору је значајан допринос наше тежње да изједначимо одрастања и учења у граду и на селу", поручио је Зеленовић.

Директорка предшколске установе "Наше дете" Сандра Мићић истакла је задовољство што је Мачвански Прњавор добио први вртић, што је од великог значаја за децу из тог краја.

Вртић ће данас добити име и то у гласању деце папирићима из те установе.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/drustvo/3418090/djokovic-otvorio-vrtic-u-macvanskom-prnjavoru.html

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...