Jump to content

Председник Владе Републике Србије, Ана Брнабић, у посети Државном универзитету Охаја и Хиландарској научној библиотеци

Оцени ову тему


o. Miroljub

Препоручена порука

 

Врло позитивни.

 

Посету Колумбусу је започела састанком са командантом Националне гарде Охаја. Стивен Стајверс, који је од јануара 2019. копредседавајући српском кокусу у Представничком дому Конгреса, је такође присуствовао састанку. Потом се састала са новим Гувернером Охаја, Мајк Дивајном и његовим замеником. Пре доласка на Државни универзитет Охаја, уприличен је био и разговор са представницима пословне заједнице државе Охајо.

 

Припреме за њен долазак на OSU су протекле организовано и ефективно, а сам дочек достојан рангу Председника владе. Високи представници државе Охајо и Националне гарде, Амбасадор Републике Србије, Војни аташе РС, Саветник за спољну политику РС, као и други представници Амбасаде РС, били су део делегације и пратње Ане Брнабић. На универзитету је са великом пажњом и интересовањем разгледала Хиландарску научну библиотеку. У наставку посете универзитету, разговарала је и о унапређењу у области образовања и науке, о иновацијама у области пољопривреде и размени научно наставног кадра са представницима OSU.

 

Као што рекох на почетку, моји утисци су врло позитивни, а таквог мишљења су и моје колегинице и колеге са универзитета.  Респектабилно и професионално представља Републику Србију, а енглески говори течно и безпрекорно. У личном опхођењу је природна, одмерена, културна, са ненаметљивим дипломатским манирима. 

 

Ово су моја искрена запажања и утисци које сам стекао у скоро стодвадесетминутном сусрету, што из непосредне близине, што током пар  кратких и куртоазних разговора са Председницом владе Републике Србије. 

 

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...