Jump to content

Специјална бригада и Војна гимназија обележиле Савиндан


Препоручена порука

Припадници Специјалне бригаде Војске Србије данас су обележили крсну славу те бригаде у касарни „Растко Немањић“ у Панчеву, а Војна гимназија свечано је обележила своју славу Светог Саву у школи на Топчидеру.

img_0887_1548587344.jpg

Министар одбране Александар Вулин, у пратњи начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковника Милана Мојсиловића, присуствовао је обележавању крсне славе Специјалне бригаде Војске Србије.

img_0826_1548587341.JPG

Након литургије и сечења славског колача, у присуству команданта Специјалне бригаде бригадног генерала др Мирослава Талијана и припадника Специјалне бригаде,  министар Вулин и генерал Мојсиловић присуствовали су и полагању венца у спомен-соби у касарни „Растко Немањић“.

img_0934_1548587346.JPG

Специјална бригада већ 13 година обележава Савиндан, празник Светог Саве, највећег српског светитеља и народног просветитеља као своју славу.

У панчевачком Дому војске, припадници Специјалне бригаде своју славу обележили су и културно-уметничким програмом.

Војна гимназија обележила је школску славу - Савиндан, у част Светог Саве, утемељивача образовања и првог српског архиепископа у свечаној сали те школе на Топчидерском брду у Београду.

UNA_0576.jpg

На свечаности је преломљен славски колач у присуству професора и ђака и свештеника Војне гимназије потпоручника Славка Папића.

una_0590_1548593737.jpg

Потпуковник Александар Антић у име Војне гимназије и Средње стручне војне школе поздравио је окупљене и честитао славу ученицима и наставницима, нагласивши значај обележавања Савиндана.

una_0661_1548593742.jpg

- Свети Сава, утемељивач српске цркве и школе, двоструки је узор - као просветитељ, али и као морална вертикала свих нас – истакао је потпуковник Антић и позвао наставнике и ученике да и даље следе пут који је он трасирао.

una_0628_1548594949.jpg

Обележавању Савиндана у Војној гимназији присуствовали су начелник Војне академије генерал-мајор др Бојан Зрнић, са члановима свог колегијума, представници управа Министарства одбране и Војске Србије, пензионисани припадници Војне гимназије, као и професори и ученици Војне гимназије.

una_0727_1548593745.jpg

Ђаци Војне гимназије, након обреда сечења славског колача, поводом данашњег празника, традиционално су, за све госте извели приредбу и културно-уметнички програм.

logo_mod.png

 

View full Странице

 

  • Волим 1
Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...