Лидија Миленковић Написано Новембар 30, 2021 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2021 @Плаво Небо Klasično sam kuvala, samo bez zaprške. Odvadila sam zrna koliko mi je trebalo (otprilike duplo više, nego što sam imala kikirikija), pa sa dolivala po malo vode iz pasulja, dok nisam bila zadovoljna gustinom. Ostatak pasulja u šerpi sam zapržila i napravila ručak. I suštini, osnovna masa su kikiriki izmleven jakim blenderom ili štapnom mikserom (da bude kao puter od kikirikija) i samleven pasulj. To ti je baza, a onda začinjavaš po ukusu. Moja deca vole origano, muž voli baš ljuto, ja blaže, tako da podelim bazu u više posuda, pa začinjavamo po ukusu. Veoma je zahvalno za dane kad postom na vodi. Н И Н Е, Nektarija* and Плаво Небо је реаговао/ла на ово 3 Цитат Помени @ Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Новембар 30, 2021 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2021 Пре сат времена, Лидија Миленковић рече @Плаво Небо Klasično sam kuvala, samo bez zaprške. Odvadila sam zrna koliko mi je trebalo (otprilike duplo više, nego što sam imala kikirikija), pa sa dolivala po malo vode iz pasulja, dok nisam bila zadovoljna gustinom. Ostatak pasulja u šerpi sam zapržila i napravila ručak. I suštini, osnovna masa su kikiriki izmleven jakim blenderom ili štapnom mikserom (da bude kao puter od kikirikija) i samleven pasulj. To ti je baza, a onda začinjavaš po ukusu. Moja deca vole origano, muž voli baš ljuto, ja blaže, tako da podelim bazu u više posuda, pa začinjavamo po ukusu. Veoma je zahvalno za dane kad postom na vodi. Ааааха, сад ми је јасно. Значи класично куваш пасуљ и пре запржавања извадиш онолико зрна пасуља колико ти је потребно и онда тај пасуљ самељеш и помешаш заједно са кикирикијем којег си већ самлела. Је'л да, овако? Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Цитат Помени @ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Новембар 30, 2021 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2021 @Плаво Небо Da! Плаво Небо је реаговао/ла на ово 1 Цитат Помени @ Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Новембар 30, 2021 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2021 пре 4 минута, Лидија Миленковић рече @Плаво Небо Da! Размишљам да све то направим и премажем пица подлогу коју ћу претходно испећи па онда самлевене шампињоне исто испечем у рерни и набацам одозго и још свашта нешто Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Цитат Помени @ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Децембар 2, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2021 On 30.11.2021. at 15:29, Лидија Миленковић рече samleven pasulj Нисам кувао пасуљмрзело меМеђутим, у електричном сецку сам самлео две веће главице црног лука, неколико црвене паприке из тегле, мало белог лука, мало карфиола, нешто више печеног сланог кикирикија и све то помешао са сирћетом по укусу. Мајка додала и мало краставчића. У суштини, све ово сам количински отприлике одмеравао и измишљао шта додати али што кажеш ти највише има кикирикија. Њега сам последњег самлео да би својом сувоћом покупио све оне друге састојке из сецка. Бибера сам мало ставио, соли ни мало јер је кикирики већ слан. Баш је испало ни густо, ни ретко, таман. Лидија Миленковић and Nektarija* је реаговао/ла на ово 1 1 Цитат Помени @ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Децембар 3, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2021 @Плаво Небо I, kako ti se sviđa ukus? Цитат Помени @ Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Децембар 3, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2021 пре 11 минута, Лидија Миленковић рече @Плаво Небо I, kako ti se sviđa ukus? Одлично је За прошли пост сам правио исто паштету са кикирикијем али са луком, кромпиром и шаргарепом, мада сада то нисам стављао (кромпир и шаргарепу) и много ми се више свиђа. И једноставније је, не мора ништа да се кува Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Цитат Помени @ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nektarija* Написано Децембар 4, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2021 Trenutno kafu sa Inkom i pitu od jabuka. Kako imate interesantne ideje za namaze! Н И Н Е, Плаво Небо and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 Цитат Помени @ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 4, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2021 Н И Н Е је реаговао/ла на ово 1 Цитат Помени @ ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Децембар 5, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2021 пре 15 часа, Nektarija* рече Kako imate interesantne ideje za namaze! Што се мене тиче са кикирикијем је велика комбинаторика Кад прође пост, Боже здравља, па мајонез, неки сир.. Шта да ти кажем.. ја кисело млеко понекад зашећерим. Nektarija* and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 Цитат Помени @ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Децембар 5, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2021 Печена цвекла са сусамом Nektarija* је реаговао/ла на ово 1 Цитат Помени @ Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nektarija* Написано Децембар 5, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2021 Plavo Nebo ja sam nekada volela da jedem jogurt sa burekom od jabuka. Moji su jeli skorup od mleka sa šećerom. Nifada nikad nisam jela pečenu cveklu! Kako je praviš? Nije ti teško da je isečeš? Плаво Небо је реаговао/ла на ово 1 Цитат Помени @ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Децембар 6, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2021 пре 12 часа, Nektarija* рече Plavo Nebo ja sam nekada volela da jedem jogurt sa burekom od jabuka. Moji su jeli skorup od mleka sa šećerom. Nifada nikad nisam jela pečenu cveklu! Kako je praviš? Nije ti teško da je isečeš? Pečena cvekla sa susamom 5 cvekli,3 kašike maslinovog ulja,so ,sirće,4 čena belog luka,2 kašike susama. Zagrejati rernu na 220 stepeni,a peći na 200. Ispeći cveklu u pećnici,koju prethodno treba oljuštiti,pleh prekriti folijom,poprskati maslinovim uljem i posoliti,a potom uviti u foliju.Peći oko 1 sat .Može i kuvana cvekla,ali je lepša pečena.Kada se ispeče,iseći na trake,posuti iseckanim belim lukom,susamomom i malo poprskati limunovmi sokom ili sirćetom. Nektarija* је реаговао/ла на ово 1 Цитат Помени @ Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nektarija* Написано Децембар 8, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2021 Hvala ti puno! Нифада је реаговао/ла на ово 1 Цитат Помени @ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 8, 2021 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2021 Н И Н Е је реаговао/ла на ово 1 Цитат Помени @ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука
Придружите се разговору
Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.