Jump to content

"Srbi za Srbe" i Nikola Mirotić: Za svaku tricu NBA zvijezda donira 500 eura obitelji iz Borova

Оцени ову тему


Препоручена порука

Košarkaš Nikola Mirotić za pogođenu tricu siromašnoj obitelji Varga donira po 500 eura za kupnju kuće. Već ih je pogodio devet…

cz1791zuwb07qy7mm0lrr75fmv0.jpg

Zanimljivu humanitarnu akciju pokrenula je organizacija ‘Srbi za Srbe’, odnosno košarkaš Nikola Mirotić. Za svaku postignutu tricu na američkim parketima zvijezda NBA ekipe New Orleans Pelicansa uplatit će obitelji Radoslava Varge, samohranog oca sa šestero djece iz Borova, po 500 eura. Mirotićeva akcija traje od 28. novembra do kraja Božićnog posta.

U tih četrdeset dana odigrat će 20 utakmica, a u prve tri (Washnigton Wizardsima, Mimami Heatu i Charlotte Hornetsima) već je zabio devet trica i time kućni budžet obitelji Varga obogatio za 4.500 eura. Ako nastavi ovim ritmom, a otprilike mu se na toj razini nalazi ovogodišnji prosjek, Varge bi mogle dobiti 30.000 eura nužno potrebnih eura za kupovinu kuće.

‘U svetlu nadolazećih Božićnih praznika, želim da obradujem one kojima je to najpotrebnije. Upravo iz tog razloga, za svaku postignutu trojku na utakmici, doniraću dobrovoljni prilog od 500 evra koji će biti iskorišćen za kupovinu kuće samohranom ocu Radoslavu koji podiže šestoro dece’, napisao je Mirotić na Instagramu.

A Vargama je pomoć nužna. Otac Radoslav sam podiže šestero djece - Zdravka (12), Ivanu (11), Dejana (9), blizance Luku i Mariju (8) i najmlađu Anu (6) – koji žive u iznimno teškim uvjetima. U trošnoj kućici nalaze se dvije sobice. U jednoj spavaju kćeri, a u drugoj sinovi i Radoslav. U šupi su hladnjak, mašina za pranje suđa i kada, s obzirom da kupaonicu nemaju.

Da situacija bude još gora, Radoslav je u toj kućici već uspio, također sam, odgojiti šestero djece s prvom ženom koja ga je napustila, baš kao što je napravila i majke ove šestorke.

Iz organizacije ‘Srbi za Srbe’ ističu da su do obitelji došli uz pomoć predstavnika općine Borovo, koji su ih upozorili na izuzetno tešku situaciju u kojoj se nalaze Varge. ‘U preskromnom i oronulom kućerku bez kupatila u svega 28 kvadrata odrasta i odraslo je čak dvanaestoro dece. Dve male prostorije i ulaz u kuću, bili su do pre nekoliko godina dom starijih šestoro dece oca Radoslava. Tokom poslednjih 10-ak godina starija deca su porasla, osamostalila se i otišla svojim životnim putevima, neko u potrazi za poslom, dok su se neke od ćerki udale i već dobile svoju decu. Sa samohranim ocem Radoslavom kog je žena napustila, živi mlađih šestoro mališana. Radoslav je zaposlen u lokalnom komunalnom preduzeću, a na ime dece porodica dobija i dečiji dodatak. Svakako nedovoljno da bi se bilo šta promenilo nabolje u životu ove dečice. S obzirom da je otac veći deo dana zbog posla odsutan, deca praktično odrastaju sama i prepušteni su jedni drugima. U razgovoru sa Radoslavom i predstavnicima opštine Borovo, zaključili smo da je jedino rešenje za iole bolji i kvalitetniji život ove porodice obezbeđivanje novog doma. Za sada najpraktičnije rešenje jeste kupovina neke od desetina kuća u Borovu selu koje su trenutno na prodaju, s obzirom da veliki broj ljudi sve češće odlazi put zapadne Evrope i prodaje svoju imovinu’, stoji na web stranici organizacije ‘Srbi za Srbe’, koja je uputila apel i ostalima da pomognu obitelji Varga u kupnji doma.

logo.png

  • Волим 1
Link to comment
Подели на овим сајтовима

Кошаркаш Њу Орлеанс Пеликанса ће вероватно у наредних нешто више од месец дана шутирати најбитније тројке у каријери. Никола Миротић је ноћас покренуо несвакидашњу акцију која за циљ има помоћ породици Варга из Боровог села код Вуковара.varga-borovo-01.jpgШпански репрезентативац решио је да за сваку погођену тројку током Божићног поста, који је почео у среду 28. новембра, донира 500 евра за куповину куће породици Варга из Боровог села крај Вуковара. Самохрани отац Радослав подиже шесторо малолетне деце која тренутно живе у нехуманим условима.mirotic-2.jpgУ својој првој утакмици против Чаробњака из Вашингтона, Миротић је на терену провео равно 28 минута, шутнуо седам пута за три и погодио трипут, те ће од данас цифра помоћи за породицу Варга бити већа за 1,500 евра.mirotic-nikola-sajt02.jpg– У светлу надолазећих Божићних празника, желим да обрадујем оне којима је то најпотребније. Управо из тог разлога, за сваку постигнуту тројку на утакмици, донираћу добровољни прилог од 500 евра који ће бити искоришћен за куповину куће самохраном оцу Радославу који подиже шесторо деце, написао је Никола на друштвеним мрежама.Православни верници су у среду, 28. новембра започели Божићни пост који ће трајати тачно 40 дана, до 7. јануара и најрадоснијег хришћанског празника. У том периоду ће Миротићеви Пеликанси одиграти 20 утакмица закључно са Божићем 7. јануара против Мемфиса.

https://www.srbizasrbe.org/nikola-mirotic-trojkama-za-porodicu-varga/

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...