Jump to content

Лађевци: Крсна слава параклиса 98. ваздухопловне бригаде (ФОТО)


Препоручена порука

Свети краљу Милутине моли Бога за нас!

И ове године, торжествено је прослављена Крсна слава параклиса војног аеродрома „Морава“ у Лађевцима.

 

IMG_8173.jpg

Дана 12. новембра у понедељак, Светом Литургијом је началствовао  архијерејски заменик Епископа жичког протојереј-ставрофор Љубинко Костић са великим бројем свештеника Епархије жичке као и војних свештеника РВ и ПВО и КоВ.

IMG_7987.jpg

У Литургији је учествовао и сабрани народ – припадници 98 ваздухопловне бригаде, монаштво Епархије жичке и сви драги гости нашег аеродрома и параклиса.

IMG_7936.jpg

Нарочити допринос молитвености Литургије остварио је хор `Слово љубве` при Храму Свете Марине из Атенице, под диригентским палицама Весне Ђуновић и Драгана Јековића.

IMG_7937.jpg

Драги гости наше славе су се уверили у љубав Команданта пуковника Дејана Васиљевића и свих припадника наше бригаде коју пружају према параклису који се непрестано украшава црквеним намештајем и иконописом у славу Божију и част Светог краља Милутина и свих светих, припремајући се за планирано Велико освећење следеће године ако Бог да.

IMG_8135.jpg

Литургијско и молитвено прослављање Светог краља Милутина у војној организацији говори о високом степену посвећености припадника Војске Србије у служби одбране своје отаџбине.

IMG_7934.jpg

Свети краљ Милутин се старао за своју отаџбину и за Српску Цркву подједнако. Подигао је многе задужбине али око њих и војна утврђења и грађевине што сведочи о његовом заштитништву српских светиња.

IMG_7955.jpg

На Светој Литургији надахнутом беседом нас је обрадовао отац Љубинко, док је командант бригаде пуковник Дејан Васиљевић за трпезом љубави одржао пригодан говор благодарења свима који помажу наш параклис, као и онима који су помогли организовање наше храмовне славе.

IMG_7919.jpg

Нека би свемогући и предобри Христос дао да молитвама Светог краља Милутина и свих светитеља што више будемо истинска браћа у љубави Христовој, у жртви за своје ближње на славу Божију и наше спасење.

IMG_8201.jpg

Амин.

Војни свештеник Владимир Благојевић

Фотографије: Радослав Вељковић, вс а. „Морава“

logo_zicka.png

 


View full Странице

  • Свиђа ми се 1
Link to comment
Подели на овим сајтовима

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...