Jump to content

Нови Сад: Слава параклиса у Клиничком центру Војводине

Оцени ову тему


Препоручена порука

У среду, 31. октобра  2018. године, на дан када наша света Црква молитвено слави успомену на Светог, славног и свехвалног апостола и јеванђелиста Луку, капела при Клиничком центру Војводине у Новом Саду била је испуњена верним народом и празничном радошћу са посебним молитвеним осећањима сабраних, који су једнодушно учествовали у служењу свете Литургије и прослављали заштитника и престони празник овог дома Божјег и свих оних који се овде налазе на лечењу и оних који их лече у наведеној здравственој установи. 
 
Свету Литургију служио је презвитер Велимир Врућинић, настојатељ новосадског храма Светих Кирила и Методија, уз саслужење протонамесника Бранислава Мркића, настојатеља ове капеле. 
          
Отац Велимир је, после прочитаног јеванђелског одељка, произнео литургијску поуку објашњавајући ко је Јединородни Син Божји, Господ Христос, због чега је узео људско обличје, каква је Његова љубав и какву човекољубиву есхатолошку будућност жели сваком човеку и целокупној својој творевини. Отац је нагласио и улогу Светог апостола Луке који је нама и нашим поколењима дао писану реч Господњу која проистиче из његове непосредне спознаје Истине, оваплоћеног Логоса Божјег. 
 
По прочитаној заамвоној молитви сви окупљени су, уз појање славског тропара и кондака, изишли у двориште капеле, где је извршен свечани чин благосиљања славских дарова − колача и кољива. 
 
На самом крају данашњег сабрања, протонамесник Бранислав Мркић је заблагодарио началствујућем свештенику, гопођи Ружици Леђанац и њеној породици, кумовима овогодишње храмовне славе, и верном народу на љубави и помоћи у припремама за прославу овог дивног апостолског празника и славе капеле при Клиничком центру Војводине.
 

View full Странице

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...