Jump to content

У Господу смо сви једно: Делегација Рома из Подгорице посјетила Цетињски манастир

Оцени ову тему


Препоручена порука

Са благословом Архиепископа цетињског Митрополита црногорско-приморског г. Амфилохије и у организацији парохија са Коника и Цетиња, и Демократског ромског центра и Фондације “Рука пријатељства”, Роми из Подгорице посјетили су Цетиње и Цетињски манастир, у недељу 21. октобра.
 
Госте из Подгорице, њих четрдесетак Рома предводили су г. Иван Тоскић, новинар Радио Светигоре и предсједник Демократског ромског центра и г. Дејвид Сејдовић, генерални директор Фондације “Рука пријатељства”. Они су посјетили Цетињски манастир, поклонили се цетињским светињама, и обишли манастирску ризницу, кроз коју их је провео и са историјатом манастира упознао јеромонах Јустин Мреновић. Дочекали су их протојереј-ставрофор Обрен Јовановић и предсједник Црквене Општине Цетиње г. Рајко Радусиновић, који су свима предали пригодне поклоне као благослов Митрополита Амфилохија.
 
После обиласка Цетињског манастира у трпезарији Богословије Светог Петра Цетињског приређено је послужење за госте, гдје су их дочекали професори и ученици. Овом приликом у име гостију г. Иван Тоскић се захвалио Митрополиту Амфилохију на благослову да посјете Цетињски манастир и свим домаћинима који су их дочекали. Потом су ромска дјеца отпјевали неколико ромских народних пјесама. Господ Дејвид Сејдовић упознао је све присутне о настанку пјесме “Ђурђевдан” и такође се захвалио свима на топлом дочеку.
 

View full Странице

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...