Jump to content

Патријарх српски Иринеј: Радује ме што сам с Патријархом антиохијским у Црној Гори

Оцени ову тему


Препоручена порука

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј казао је у обраћању медијима у Цетињском манастиру да се радује што је у Црној Гори заједно са Патријархом антиохијским и цијелог Истока Јованом X.

„Био сам пре 1969/1970 године управник у Острогу, те сам тада имао прилику да посетим готово целу Црну Гору из које је и моја мајка пореклом, тако да имам блискост са Црном Гором. Радује ме што је садашња Црна Гора у односу на тадашњу у погледу Цркве нешто што је нормално за Црну Гору, да има живу Цркву, да има свештенство, монаштво. Посебно ме радује што сам у прилици да будем овде заједно са Патријархом антиохијским, Патријархом древне хришћанске апостолске Цркве који нам свима доноси благослов свој и Његову жељу да у нашем народу владају слога, мир и љубав, оно што је нормално јер смо један народ, иако смо подељени. Али то не значи да смо раздељини. Треба једни друге да помажемо и да будемо народ какав Господ и наша историја очекује и жели“, поручио је Његова Светост.

Весна Девић/Рајо Војиновић


извор


View full Странице

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Митрополит Амфилохије: Медији су стварали лажљиву причу о доласку Патријарха Иринеја

%D0%9C%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%

Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски г. Амфилоје је новинарима на Цетињу казао да су неки медији форсирали „потпуно лажљиву причу“ о доласку Патријарха Иринеја у Црну Гору.

„Имамо и писмо премијера и предсједник је позван, пошто је мало времена, они не могу под Острог доћи, али су припремили, видите колику пратњу од стране државе, тако да је то потпуно нормално“, казао је Владика.

Поручио је новинарима да не потенцирају подјеле.

„Немојте да стварате диобе тамо гдје оне не постоје. Црква је она која сједињује, то је улога Цркве већ 2.000 година и немојте да на основама Цркве стварате мржњу“, поручио је Митрополит црногорско-приморски.

Рајо Војиновић

 

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...