Jump to content

Жељко Ињац и Драшко Ђеновић о могућем расколу у Православљу (ВИДЕО)

Оцени ову тему


Препоручена порука

...borba oko vaspostavljanja treceg Rima I (ili) drugog Rima. Da li je to glavni razlog sto je Ruski Patrijarh odbio da dodje na Krit, po svaku cenu, pa cak ni da sasluzuje sa ostalim pomesnim crkvama. Sa druge strane, da li bi bilo u redu da vaseljenski naprosto odustane od odstojavanja bivanja u Carigradu jer ih ima tako malo?  Politicke pretenzije I jednih I drugih nisu u Pravoslavnom duhu I Tradiciji. Crkveni oci nas teraju na svojevrsnu golgotu, umesto da privode spasenju. Sablazan I sa jedne I sa druge strane. 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Одличан је био Жељко! Баш сам уживао слушајући га. 

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Sta je Zeljko I. hteo da kaze kada izjavljuje da Ruska crkva nije htela da se ponizava dolaskom I ucescem na Kritu sa skoro svim ostalim pomesnim ckrvama!?

Pazi, vaseljenski ima papisticke tendencije zato sto saziva svepravoslavni Sabor iako mu to po casti pripada!? A Rusi odbijaju jer im je to ponizenje!? Da li je moguce da "verski analiticar" moze tako nesto da izjavi!? I jos da insinuira da zbog Mitropolita Amfilohija koji je bio u pripremnoj grupi za Krtiski sabor, te je vec bio na Kritu, da su svi ostali, zajedno sa Patrijarhom Irinejem I podparolom, vl. Irinejem zbog toga ipak odlucili da idu na sabor, iako su sve pomesne crkve, osim Antiohijske potpisale I dogovorile da se ide na Sabor kako je predvidjeno jos na poslednjoj pripremnog komisiji; ako se secate bilo je jedino izmena oko mesta saborovanja, zbog politicke situacije/bezbednosti izmedju Rusije I Turske.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...