Jump to content

Владика Иларион богослужио у борском храму Светог Великомученика Георгија

Оцени ову тему


Препоручена порука

У Недељу 9. септембра 2018. године, на празник Сабора српских светитеља, Његово Преосвештенство Епископ тимочки Господин Иларион служио је cвету архијерејску Литургију у цркви Св. великомученика Георгија у Бору, уз саслужење братства овога светога храма.

Велики број деце са својим родитељима, наставницима,  вероучитељима и верним народом са радошћу је дочекао свог епископа који је по завршетку литургије са свештенством одслужио и молебан за почетак нове школске године благосиљајући сваки њихов труд усмерен ка напретку.
 
Молитвеног учешћа у овом светом сабрању узео је и градоначелник града Бора господин Александар Миликић са својим сарадницима.
 
Беседом коју је произнео владика је, осврнувши се на јеванђељску причу о талантима, подсетио да је поред талената и знања које имамо и које стичемо, битна и неопходна врлина како би оно што смо стекли изграђујући себе у трудовима многим користили на добро својим ближњима, породици, пријатељима, а самим тим и својој Цркви и држави.
 
Након благословене трпезе љубави, уприличене у парохијском дому цркве преосвећени владика је, у пратњи директора Опште болнице у Бору, господина Горана Јоксимовића, старешине борског храма протонамесника Радоја Мијовића, као и господина Миливоја Ристића, председника борског Црквеног одбора, обишао и параклис посвећен Св. бесребреницима Козми и Дамјану, који је уређен у склопу борске болнице.
 

View full Странице

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...