Jump to content

Косовска полиција задржала Арноа Гујона

Оцени ову тему


Препоручена порука

Косовска полиција задржала је на административном пункту Мердаре француског хуманитарца Арноа Гујона, јавља извештач РТС-а. Поред Гујона, косовска полиција задржала и двојицу активиста хуманитарне организације „Срби за Србе“.

 

Припадници косовске полиције су, задржавајући Гујона, навели да нема дозволу за посету Косову.

Двојица активиста организације „Срби за Србе“ су послати на ванредни преглед.

Гујон је на Косово дошао како би присуствовао отварању фарме живине за потребе народне кухиње Епархије рашко-призренске у српском селу Прековце код Новог Брда.

 

Извор: Митрополија црногорско-приморска


View full Странице

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Француски хуманитарац Арно Гујон, којем је на неодређено време забрањен улазак на Косово, каже за РТС да га је косовска полиција претресала "као криминалца" и да је саслушаван три сата. Рекли су ми да ће, као што ја "прљам" Албанце у француским медијима, и они упрљати моје име и мој имиџ, наводи Гујон.

Косовска полиција је Арноа Гујона задржала на административном пункту Мердаре када је кренуо на Косово како би присуствовао отварању фарме живине за потребе народне кухиње Епархије рашко-призренске у српском селу Прековце код Новог Брда.

Гујон за РТС каже да је цариник, када му је предао своју српску личну карту, наредио полицајцу да га приведе и стави му лисице.

"Међутим, он је био Србин и није ми ставио лисице, али су ме сви водили у њихову канцеларију где су ме претресли, где сам се нашао као да сам криминалац и онда су ми дали забрану уласка на Косово и Метохију на неодређено време, без образложења", објашњава Гујон.

Млади Француз каже да је његов хуманитарни рад доведен у питање и да је "данас послата стравична порука".

"Нажалост, они редовно и приводе и хапсе Србе на Косову и Метохији, а очигледно су сада почели да хапсе и оне који нису Срби, али који помажу Србима који у тешким условима преживљавају на Космету", истиче Гујон.

Полиција га је задржала три сата, а у међувремену је, каже, дошла екипа из обавештајне службе која га је испитивала не само о хуманитарном раду него и о извештавању француских медија о ситуацији на Косову и Метохији.

"Онда су ми запретили тако што су ми рекли: Пошто ти прљаш Албанце у Француској, ми ћемо да упрљамо тебе и твоју личност, твој имиџ, тебе и твоје породице и то на све могуће начине, преко свих могућих канала", испричао је Гујон и закључио да је "то опасно, то је више од саме забране".

Француски хуманитарац каже да се неће помирити са забраном и да ће наставити да се бори за правду, како би могао да настави да доставља преко потребну помоћ српском народу на Космету.

Извор: РТС

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Каква је ово катастрофа. Ако и ово будемо пропустили/допустили онда смо стварно дно дна. 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Arno kuca na sva vrata, ostaje da vidimo.

Послато са E6653 користећи Pouke.org мобилну апликацију

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Link to comment
Подели на овим сајтовима

30629063_840331799501375_505888725176156
 
 
Arno Gujon
 
19 ч. · 

FIGARO: "Kosovo: solidarnost sa Srbima nije zločin!" - odličan i verodostojan članak o mom privođenju na Merdaru 10. septembra, koji je napisao zamenik direktora Figaro Magazina i poznati francuski novinar Žan Kristof Buison (Jean-Christophe Buisson).

41940636_6113211197263_10190861017106350
LEFIGARO.FR
 
FIGAROVOX/TRIBUNE - Arnaud Gouillon, un citoyen français qui a fondé l'ONG Solidarité Kosovo et a permis la scolarisation de centaines d'enfants kosovares, vient d'être interdit de séjour dans le pays. Jean-Christophe Buisson dénonce une décision arbitraire.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...