Jump to content

Патријарх српски г. Иринеј у Босанском Петровцу

Оцени ову тему


Препоручена порука

У навечерје Сабора српских светитеља, 8. септембра 2018. године, у храму Светих апостола Петра и Павла у Босанском Петровцу, Катедралном храму Епархије бихаћко-петровачке, уприличен је свечан дочек Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја.

53_0.jpg
 
Патријарх српски г. Иринеј по трећи пут долази у постету Епархији бихаћко-петровачкој како би осветио обновљени храм Свете Тројице у Бихаћу. Уз Епископа бихаћко-петровачког г. Сергија Његову Светост дочекало је свештенство и монаштво са мноштвом верног народа у присуству господе Епископа горњокарловачког Герасима, пакрачко-славонског Јована и маринског и јургинског Инокентија из Руске Православне Цркве.
 
 
54_1.jpg
 
Непосредно по дочеку Његове Светости уприличена је свечана доксологија у истоименом храму коју је предводио архимандрит Варнава (Дамјановић). Саслуживали су протопрезвитер Саша Црљић, протонамесник Бошко Максимовић, протођакон Стеван Рапајић и ђакон Немања Рељић. Након свечаног чина доксологије служено је васкршње вечерње богослужење.
 
58.jpg
 
На крају богослужења Епископ бихаћко-петровачки г. Сергије обратио се Његовој Светости Патријарху г. Иринеју поздравним Словом, захваливши и заблагодаривши на исказаној љубави и благослову који доноси првојерарх Српске Православне Цркве.
 
59.jpg
 
Његова Светост је, на поздраве епископа Сергија, одговорио пригодном беседом, захваливши Епископу домаћину на добродошлици. Патријарх је поздравио окупљени верни народ очинским речима утехе и подршке. Опширније на интернет страници Епархије бихаћко-петровачке.
 
60.jpg
 
64.jpg
 
65.jpg
 
69.jpg
 
71.jpg
 
 

View full Странице

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...