Jump to content

Преображење Господње - Слава радија "Тавор"

Оцени ову тему


Препоручена порука

Евхаристијским сабрањем  у бачкопаланачким храмовима 19. августа 2018. године, прослављен  је празник Преображења Господа и Бога и Спаса нашега Исуса Христа. Празник Преображења је  слава црквеног радија Тавор, који носи име по гори на којој се Господ наш преобразио. Славски колач и кољиво је  освећено на светој Литургији у храму Покрова Пресвете Богородице, којом је началствовао протојереј Стевица Илић, главни и одговорни уредник радија, уз саслужење протонамесника Брана Миловца, архијерејског намесника бачкопаланачког. Након резања славског колача отац бране Миловац је честитао славу главном и одговорном уреднику, радницима и сарадницима радија, са жељом да мисија овог црквеног гласила буде плодоносна.
 
У храму рођења светог Јована Крститеља, свету Литургију је служио протонамесник Милан Узуров. У продужетку свете Литургије одржан је парастос задужбинарима Стевану и Јудити Милановић, који су Црквеној општини поклонили зграду парохијског дома и 30. јутара земље. У оба храма су освећени плодови винограда.
 
Извор: Радио Тавор

View full Странице

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...