Jump to content

Уснуо у Господу Митрополит теодорупољски Герман (Атанасијадис) из Васељенске Патријаршије

Оцени ову тему


Препоручена порука

Митрополит теодорупољски Герман (Атанасијадис) из Васељенске Патријаршије уснуо је у Господу у петак у 88. години, јавља Седмица. Познат по свом испосничком животу, митрополит Герман, који је умро у Фанару у Цариграду, где се налази седиште Васељенске Патријаршије, био је такође егзарх Родопских планина и исповедник Архиепископије цариградске. Чин опела служио је е Његова Свесветост патријарх Вартоломеј у патријаршијској Саборној цркви Светог Ђорђа на Фанару.
 

* * *
 
Митрополит Герман (световно име Јоаникис Атанасијадис) рођен је 17. септембра 1939. године у Цариграду. Завршио је Велику школу грчког народа у Цариграду, после чега је студирао на Богословској академији на Халки (1950-1954). Замонашен је и добио је име Герман 10. октобра 1953. године и рукоположен за јерођакона следећег дана.
 
Постао је јеромонах 15. августа 1966.  г. и уздигнут у чин архимандрита и тако постављен за протосинђела у Митрополији Деркојској 29. октобра 1966. Изабран је за епископа 6. фебруара 1972. г. као викар Митрополије Деркојској. За титуларног  епископа Теодорупоља изабран је  5. фебруара 1987. године и устоличен за епархијског епископа ове епархије 2. октобра 1990. године.
 
Постављен је за игумана манастира Свете Тројице на острву Халки 10. јануара 1991. г. и то је био до 1995. године, када је постављен за исповедника Архиепископије цариградске.
 

View full Странице

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...