Jump to content

Свети Великомученик Пантелејмон - слава Доњег Милановца

Оцени ову тему


Препоручена порука

У навечерје празника Светог великомученика Пантелејмона, 8. августа 2018. године, вечерњим богослужењем отпочело је празновање градске славе Доњег Милановца. Након вечерњег уследила је свечана литија улицама града у којој су ношене мошти Св. Пантелејмона.

Изјутра, на сам дан празника, 9. августа, у храму Св.оца Николаја у Доњем Милановцу служено је јутрење и у наставку Света Литургија на којој се велики број сабраног народа Божијег причестио.

Пошто је преломљен славски колач приређено је послужење и трпеза љубави. На богослужењима началствовао је в.д. Архијерејског намесника борско-поречког протојереј Саша Степановић уз саслужење старешине храма и домаћина протојереја Ивана Милановића и сабраног свештенства из Тимочке, Браничевске и Сремске епархије.

Благодарећи старешини храма на позиву, отац Саша је честитао празник и заветну славу свештенству и парохијанима Доњег Милановца захваливши се том приликом и појцима са Православног Богословског факултета у Београду који су својим источно-византијским појењем улепшали прославу овог дивног празника.

 

Извор: Епархија тимочка


View full Странице

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...