Jump to content

Владика Кирило у Буенос Аиресу присуствовао миси „за живот“

Оцени ову тему


Препоручена порука

Његово Преосвештенсво новоизабрани Епископ буеносаирески и јужно-централноамерички господин Кирило присуствовао је миси „ЗА ЖИВОТ“ коју је служио кардинал Римокатоличке цркве у Аргентини, монсињор Марио Аурелио Поли са преко 30 бискупа и уз учешће неколико хиљада вјерника. Поред владике Кирила, миси су присуствовали и Епископ каракаски и јужномерички господин Јован (РПЗЦ), Архиепископ Хризостом из Сиријске (дохалкидонске) цркве у Аргентини, протојереј Виктор Виљафан патријарашки викар у Аргентини (Антиохијска патријаршија). У пратњи владике Кирила је био и свештеник Стефан Јовановић.
 

Миса је одржана у вријеме када се у Сенату Аргентине гласало о усвајању Закону о легализацији абортуса. Римокатоличка црква је посебно позвала вјернике да се моле Богу да Сенат одбаци овај закон, а својим присуством, православни епископи су дали пуну подршку овом апелу.
 
У својој проповједи кардинал Поли је између осталог казао да су за два мјесеца колико се у Аргентини расправља о Закону о легализацији абортуса, у циљу остварења здраве демократије саслушани сви гласови и све примједбе на овај закон, осим оног који не може да се чује, а то је глас нерођене дјеце.
 
„Право на живот је основно људско право. У овим часовима сенатори расправљају о добровољном прекиду трудноће, што представља легализацију абортуса. „Добровољни прекид“ је еуфизам. Заправо се даје легитимно право човјеку да може убити своје нерођено дијете“, казао је кардинал Поли.
 
„Нерођени имају право да припадају нашој историји, нашој нацији, гдје има мјеста за свакога и гдје нико није остављен. Абортус ће увијек бити драма која је далеко од тога да буде решење“, закључио је кардинал Поли.
 
На крају мисе кардинал Поли је срдачно поздравио православне епископе и захвалио им се на учешћу у овом важном тренутку.
 

View full Странице

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...