Jump to content

Михајло Меденица: Није вам Црква биртијаш да се с њом надговарате, несоји!

Оцени ову тему


Препоручена порука

Знаш, Александре Вулине, Српска православна црква је нешто веће и од тебе и од мене, од ових вихорних година које сте учинили удовицом једног великог и славног народа, но васкрснуће Србија, сираку тужни, али хоћемо ли ти и ја?!
Ти грешан, отужан и обезбожен!
Ја једнако грешан, ни по чему ваљанији од тебе, но недостојан да браним нашу свету саборницу дрзнух се да не дам теби и таквима налик да поганим прстом упиру на олтаре!
Не дам јер сте се у гордисти издаје своје дрзнули да и литургије кројите према мери своје погани, мислећи, ваљда, да су јеванђеља, псалми и светоотачке мудрости ваша властограбна саопштења и пролози непочинстава?!
Знаш ли, несрећниче, шта је Српска православна црква на коју удараш свом силом испразности упозоравјући да: “СПЦ води рачуна да њен став о Косову и Метохији не постане мржња”?!
Не знаш, муко, но туга је што ја, недостојан да је браним, треба да ти објашњавам!
Не може, туго, став цркве никако и никада да се преметне у мржњу, јер став цркве је став Господа самог, а у њему нема мржње и јарости! Томе смо склони ти и ја, свако у свом науму, но црква никако!
Није став цркве став неколицине владика и епископа, већ векова, несрећо! Векова које погано желите да прекрстите у мит, копрену и лаж, ви саздани од лажи и преваре!
Није став цркве реч овог или оног свештеника, већ свих крштења и опела откад смо се обожили па до овог дана у којем ти отписујем, Алеков сведоче!
Није црква бахати владика но мајка чија је љубав безусловна и вечна!
Није црква поњава коју ћете прострти пред своју издају, но ћивот, плаштаница, миро, исповест, причест, опрост и утеха!
Није црква биртијаш с којим се надговараш, празнино, већ мир и мудрост пред којом благословљен ћутиш и трајеш.
Једино у њој трајемо! Једино нас у њој има и када посустанемо у вери да још где постојимо, припадамо, ваљамо…
Није саборна јер се шатри у портама, већ што смо под тим скутима вазда били скривени од погани и сачувани да нас буде довека!
Довека је мало више од онога за шта се ви “борите”!
Мало више од бездана у који нас нуткате призивајући да се покрстимо и причестимо пред хадовским “ђаконима”!
Став свете Српске православне цркве о Косову и Метохији је став Господњи, Вулине, а Господ нас није благословио том светињом да је метрите и кљуцате мрвице ко вране, већ да не дате ни метра, да је не круните јер нафора није то што ће вам стрести са столњака након ђавоље гозбе, већ тело Христово, читаво, тело Сина Господњег пострадалог на Голготи како бисмо се довека рађали и васкрсавали на нашој, његовој, Божијој…
Нема мржње, страдалничне у празноверју, у ставу наше свете Цркве о Косову и Метохији, јер људи мрзе а не Бог, а став цркве је, рекох, став Божији!
Господ је себи Косово и Метохију наменио за одмориште, а нас за вечне гостопримнике на његовом гувну мироточном!
Ко си ти, ко сте ви, да то издајете, издате, ко трулежни пансион крај пута што не води никуд?!
Ко си ти, грешниче да прстом упиреш на цркву и ко сам ја грешан да је од тебе и теби налик браним?!
Призвали сте погана времена у којима је наша света саборница између тебе и мене уместо над нама, довека, неупитно, јер став цркве је став нашег постојања, без разлике да ли ко верује у Господа или не, он верује у свакога!
Дунеш ли у воштанице, туго, нећеш призвати мрак већ лучу којом ће занавек сјати огањ ваше издаје, лажи и бездана у који нуткате Србију да кљуне, убеђујући је да ће постојати тек кад од ње остане сећање на постојање…

https://dvaujedan.wordpress.com/2018/08/02/није-вам-црква-биртијаш-да-се-с-њом-надг/

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...