Jump to content

Григорије Распућин (обавештајац, духовник, секташ?)

Оцени ову тему


Препоручена порука

Имао сам прилику да одгледам Дизнијев цртани филм о Царској породици Романов. Не верујем да га је ико овде погледао, или чуо за њега. Ја сам имао друштво, млађе од 10 година. Па сам због мира у кући морао да испратим цртани филм на ТВ. Док нисам променио канал, и ставио им неке друге цртане филмове. Мсм. да је овај цртаћ, као и остали дизнијеви са превише насиља за децу. Ја мсм. да ћу ја мојој деци забрањиват да проводе време у кућу, само због ТВ-а:kucanje:.

Srodna slika

Углавном, у цртаном филму се Григорије Распућин приказује као мрачни вештац који помоћу демона контолише људе. И жели да напакости свима, распада се на делове (јер је проклет), цело време... Много филмова је снимљено о њему, сви приказују неке верзије догађаја. Глуме га увек познати глумци, негде је футуристички описан као претеча хитлеру, антихристу... негде је само обичан монах који није превише сретан са стањем на Руском двору, Црквом и друштвом.

Да скратим причу, Григорије је био истинита историјска личност, био је монах неко време. Јер је ипак повремено напуштао супругу и децу, па се опет враћао својој жени и деци. Појавио се на двору Романових, по сведочењу документације која је преживела комунисте, посредством две Црногорске књегиње које су се удале за Руске аристократе и тако биле у контакту са двором Романових.

Па прочитах мало о њему, за ког се може слободно рећи да је индиректно довео до револуције хлеба. Коју је Лењин искористио и одмах возом допутовао у Русију изазвавши тада одмах после револуције хлеба (протест због глади), октобарску револуцију и крај једне Царске династије.

Оно шта је сигурно, то је да Црногорски Краљ Никола Петровић губи политичку подршку у Русији, пре октобарске револуције. Да се тада окреће ка савезницима у Аустроугарској и Италији, препушта Скадар исто као и Карађорђевићи Драч. Али се погоршавају односи Краља Николе који добија подршку из Аустрије и Италије, са Краљем Петром, који добија подршку Русије и приморских Срба.

То се временски поклапа са тим да су, Григорија убили племићи којима је направио пометњу. У смислу рушења репутације Цару, као и код Руског народа који је био упознат са ситуацијом и незадовољан Григоријем. Супарници Григорија по преживелим списима, неизоставне личности у тој причи "Црногорске принцезе", погрдно бележе као "црне вране". Јер су довеле Распутина на двор као исцељитеља, чудотворца... Григорије је од тада, како читам у званичној биографији извршавао исцељења по Москви, улазећи у јавна купатила, борделе... Тај чудотворац је најпознатији по томе, што је контролисао Руску Царицу, лечио Руског Принца и нападао Цара Николаја, зашто жели да брани Србију од Аустроугарског напада. Из Цркве су протеривани они који су му се супродстављали, због његовог не-хришћанског духовног учења. А то је сексуално општење са женама које је на тај начин и поред чуда лечио, као део духовног учења (повезују га са неком протераном сектом "Хлишчи" због тога). Не-скривено је покушавао да постане Патријарх или утицајан у световној власти, због којих је по неким историчарима доводио до неповољне ситуације унутар Руске аристократије, због одвраћања лаковерне аристократије од подршке у великом рату.

Неки Руси сматрају да он јесте био чудотворац, јер је пророковао да ће династија пасти. Али то је пророковао када се део аристократије окренуо против њега на двору, рекавши им да ако он буде убијен. Да ће бити убијена и Царска Породица. Након чега су га убили и бацили у реку. Пророковао је да ће Русија да изгуби велики рат, али тек након што је сазнао да Цар спрема рат.

Ко је коначно био Григорије Распућин, да ли је неко дошао до тог податка?

1. Може да буде да је био обавештајац, јер је имао вишегодишње ходочашће пре доласка на двор Романових, притом о ходочашћу не постоје писани извори мимо његових записаних прича. А постојали би јер је тада већ био чудотворац, ако предпоставимо да је уопште био чудотворац. Такође се види инфилтрирање у све слојеве друштва, где је моћ и информације о Руској Царевини.

2. Да је био део секте Хлишћчи, која је одлучила да преко њега смени битне људе у Руској Православној Цркви.

3. Да је стварно био пророк и чудотворац, ког су блатили

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 46 минута, Mиљан Л. рече

овде погледао

гледао сам ја пре пар година. Ко је био Григорије Ефимович-Распућин ?! Пијаница, преварант, лажни чудотворац и исцелитељ. Њега су на царски двор довеле црногорске принцезе Стана и Милица. Њега није убио кнез Феликс Јусупов него агент британске тајне службе Освалд Рејнер. 

„Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!”

                                                                                 Византијска пословица

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Mistik i spiritualista

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Link to comment
Подели на овим сајтовима

On 1.8.2018. at 0:57, ГрешниСлуга рече

Све на страну, али откуд то да Дизни прави цртаћ о Царској породици Романов ?

Истина брате, и ја се питам како нема тај Дизни неку нормалну инспирацију за децу... Ал то није само овај цртаћ, има и Хел-Бој за децу где православни монах-Распућин заједно са нацистима, доводи ђавола на свет.

Није то Филм, где имамо неких 19 филмова на ту тему а Распућина глуме Депардије, Ди Каприо...

Link to comment
Подели на овим сајтовима

On 31.7.2018. at 14:16, ronin рече

гледао сам ја пре пар година. Ко је био Григорије Ефимович-Распућин ?! Пијаница, преварант, лажни чудотворац и исцелитељ. Њега су на царски двор довеле црногорске принцезе Стана и Милица. Њега није убио кнез Феликс Јусупов него агент британске тајне службе Освалд Рејнер. 

Мало са читао, подстрекнут тим коментаром.

Дефинитивно је убијен са учествовањем Британске обавештајне службе, која га је испитивала и мучила пре смрти. А Црногорске принцезе су очигледно покушавале да мешају прсте у међунардне односе Русије. Британци су га убили, зато што је како наводи Спутњик, Распућин као и Царица знао све шта се ради на двору, и био наклоњен миру са Немцима, што би 40 дивизија Немачке преусмерило на западни фронт. А Николај Романов се 12. марта 1915 године споразумом, договорио са Великом Британијом да након рата добију од Британије, Константинопољ (Истамбул) и околину, уколико Русија остане савезник Британији у рату. И не потпише, мировни споразум са Немачком.

Иначе није био једини мистик на двору. Црногорска принцеза Милица је пре њега довела, преко рођака из Француске, неког Филипа који је требао Царици да омогући да уопште роди мушког наследника после толико женске деце. За кога се касније и тврдило да је чудима, омогућио Царици да уопште роди Престолонаследника који је касније боловао од немогућности згрушавања крви (хемофилије). Од чега га је Распућин лечио касније (Извор).

Мсм. Цару је мало хвалило да влада  Константинопољем, након што би победили у рату. Русија је последња царевина која је преко Рјуриковића имала легитимо-крвно наследство последње признате Византијске династије Палеолог.

Уништи га царица са Станом и Милицом. Требао је одмах да протера Распућина у Сибир узместо што су ове сакупљале врачеве по европи, који су Цару направили пакао од живота и смењивали министре, епископе, завадили аристократију...

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Mиљан Л. рече

царица

је била стуб Царске породице. Николај је њу много волео. Била је веома привржена деци, породици и није се бавила политиком. Све речено о њој је чиста пропаганда. 

  • Свиђа ми се 1

„Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!”

                                                                                 Византијска пословица

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, ronin рече

је била стуб Царске породице. Николај је њу много волео. Била је веома привржена деци, породици и није се бавила политиком. Све речено о њој је чиста пропаганда. 

Али је њено бављење породицом било такође мешање и у политику. Не заборави да су они били царска породица. Све очи су биле упрте у њих. :)

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, ronin рече

је била стуб Царске породице. Николај је њу много волео. Била је веома привржена деци, породици и није се бавила политиком. Све речено о њој је чиста пропаганда. 

Добро си то приметио да је била стуб Царске породице. То и јесте био проблем многима, јер је Цар требао да буде стуб породице. Јесте љубав мајке према деци неоспорна. Да је Цар Николај много волео, то је такође неоспорно... Али није била мајка нације, судећи по начину како је чувала своју позицију Царице, од других могућих Царица које би без француских мистика рађале децу. И сличним јавним понашањем довела до велике пропаганде против монархије, која је само на крају довела до тога да се протерани Лењин врати и затече сервирану ситуацију. Где је побио милионе Руса заједно са целом породицом Романов и осталим Руским племством.

Александра се бавила политиком!!! Она је била Немица пореклом, родила се у Дармаштату у савезној држави Хесен у данашњој Немачкој. Почевши од Питања мира са Немцима, што би довело до кршења споразума са Британцима и осталим савезницима у рату.. Значи, безбедносне службе су забележиле да је политичким лобирањем правила пометњу Николају и министрима, у сред рата.

Кажу на Спутњику:

1. Велика кнегиња Олга Александрова, сестра Николаја Другог, у својим мемоарима се сећа: „Нико други него Ники је временом забранио Распућину да се појављује у дворцу. Управо он је послао ’старца‘ у Сибир, и то не једном“. Народ се повео за „пропагандом“ и Распућин је за већину постао симбол грешника.

2. У јеку рата 1916. године, сарадник британске обавештајне службе у Петрограду мајор Кадберт Торнхил саопштио је шефу МИ-6 Камингу гласине које круже руском престоницом да царица Александра преговара о сепаратном миру са Немачком и о улози Распућина у томе, као немачког агента. То је забринуло Каминга, што би неизбежно решило исход рата у корист Немачке. Шеф британске обавештајне службе затражио је да се на све могуће начине спречи овакав сценарио, и ако је потребно — елиминише Распућин.

3. Након Фебруарске револуције 1917. године, министар правде Александар Керенски је, чим је био именован на своју функцију, наредио да се пронађе Распућинов гроб, откопа и тајно спали.

Ове године се навршава сто година од убиства ове контроверзне личности и очекује се да ће макар део руских архива бити отворен за истраживаче. Можда напокон одгонетнемо које заправо Григориј Распућин — светац или преварант.    

https://rs.sputniknews.com/rusija/201701181109678359-Rusija-raspucin-Mi61/

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Управо сада, Mиљан Л. рече

Али није била мајка нације, судећи по начину како је чувала своју позицију Царице, од других могућих Царица које би без француских мистика рађале децу. И сличним јавним понашањем довела до велике пропаганде против монархије, која је само на крају довела до тога да се протерани Лењин врати и затече сервирану ситуацију. Где је побио милионе Руса заједно са целом породицом Романов и осталим Руским племством.

Колко год ово сурово звучало, оваква питања су се у прошлости другачије решавала. Барем што се тиче, упознавања јавности са тим шта се дешава на двору.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, Lady Godiva рече

Али је њено бављење породицом било такође мешање и у политику. Не заборави да су они били царска породица. Све очи су биле упрте у њих. :)

Руско племство волело је да се налађује пикантеријама из живота царске породице. Па је она због тога породицу држала подаље од очију јавности. Није чак ни живела у царској палати већ у једној од кућа поред палате. Живела је веома скромно. И децу је васпитавала да буду таква. У филму Матилда је приказана као хистерична жена склона спиритуализму. 

  • Свиђа ми се 1

„Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!”

                                                                                 Византијска пословица

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Управо сада, ronin рече

Руско племство волело је да се налађује пикантеријама из живота царске породице. Па је она због тога породицу држала подаље од очију јавности. Није чак ни живела у царској палати већ у једној од кућа поред палате. Живела је веома скромно. И децу је васпитавала да буду таква. У филму Матилда је приказана као хистерична жена склона спиритуализму. 

Знам. Деца су живела у изолацији, без контакта са реалним светом. Девојке су први пут почеле да излазе међу људе када су током рата одлазиле у болницу да волонтирају. Мали је био размажен до бола. Нико није смео ни да га изгрди. Социјални богаљи.

Нисам гледала тај филм.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

On 1.8.2018. at 11:07, Кратос рече

Mistik i spiritualista

Bitno da si ti, savršeni i u sve upućeni, pljucnuo. Pa nek bude šta bude, ali samo da si pljucnuo.

Nije mi jasno kako si zadobio toliko rasuđivanje i toliku smelost. Spavanjem nedeljom do podne?

Bolje ništa ne reći nego reći bilo šta.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Lady Godiva рече

Нисам гледала тај филм

Није вредан пажње. 

„Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!”

                                                                                 Византијска пословица

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...