Jump to content

Италија више не верује у Европску унију

Оцени ову тему


Препоручена порука

Заменик италијсанског премијера министар унутрашњих послова Италије Матео Салвини у свом интервјуу за Вашингтон Пост рекао је да не верује анти-руској реторици у земљама ЕУ и мисли да Рим треба уклонити санкције из Москве, који имају катастрофалан утицај на италијански извоз. Према његовим речима, Италија ће ово питање покренути у Европској комисији пре краја године.

"По нашем мишљењу, санкције не доносе корист, укључујући и италијанску економију. Током ове године ми ћемо поставити питање у Бриселу о ревизији ове неефикасне политике. Користи од ових санкција нема, а губитак од седам милиона евра дневно је озбиљан. Тај новац италијанска економија губи данас и изгубиће га сутра, док друге земље које зарађују на овим санкцијама повећавају свој промет", изјавио је потпредседник италијанске владе.

Поред економије, нови министар унутрашњих послова такође се дотакао питања великих политика, посебно - Крима и Украјине. Он је рекао да у Криму је одржан референдум, где је више од 90% становника изразили мишљење да треба да наставе да буду део Русије за разлику од Украјине са лажном револуцијом, организованом уз помоћ западних специјалних служби.

Приметио је Салвини и погрешан приступ ЕУ питању миграције. Према речима министра, не би требало да уложе новац у садржају миграната, али дати прилику владама њихових земаља да побољшају живот грађана.

Изгледа да Европска унија ускоро може изгубити јединство и кохезију својих чланова. Брекит је већ урадио значајан ударац за политички престиж ЕУ. Свака земља се сада поново труди да буде вођена сопственим интересима, а не интересима Уједињене Европе, што следи из речи министра унутрашњих послова Италије. Европска унија треба да направи компромисе са циљу очувања преостале чланове. Могуће је да ће један од њих бити престанак економског рата против Русије, што је важан трговински партнер за многе земље.

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Italia serena!

Treba da se maknu iz te priče. U pravu je Matteo.

  • Свиђа ми се 1

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 5 weeks later...

Mnoge zemlje evropske unije ne veruju vise u nju.

Ali ne mogu da izadju iz nje tako lako. To ti je ona prica, dala baba dinar da udje u kolo, a sad bi dva da izadje ali ne moze. 

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.
 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Znam da u Francuskoj, po nekim isptivanjima, veoma mali procenat stanovnistva podrzava EU. 

 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Desi brat Trifke, nije te bilo dugo. :)

Ja sam cuo da se i Slovenija buni, da i oni nisu zadovoljni sa pricom o EU.

Cak se prica da su bili jaci pre nego sto su otisli u EU.

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.
 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...