Jump to content

Umro Oliver Dragojević

Оцени ову тему

Препоручена порука

И нисам га баш нешто ценио а поготову после свих дешавања у мени мрској држави СФРЈ и његовој изјави у стилу " НЕЋУ НИКАДА ДА ИДЕМ ВИШЕ У СРБИЈУ " , тако да сам равнодушан према његовој смрти ! Хришћански није , али о покојнику све најлепше . 

Искрено да кажем мука ми је кад одем у било који локал у Београду и чујем музику кад тамо све само ХРВАТСКУ ГЛАЗБЕНИЦИ . Дође ми да поразбијам све у том локалу , а сви сретни и задовољни уз ТАКВУ ГЛАЗБУ ! М'рш бре из Србије !

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Драган Јашић рече

М'рш бре из Србије !

Што ти мене да тераш из Србије?

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, obi-wan рече

Jos jednom: samoubistvo NIKAD i APSOLUTNO NIKAD nije i ne moze da bude hrabar cin. Nikad.

Cini mi se da je Patrijarh Pavle samoubistvo osamnestogodisnje Milice Kostic smatrao vise nego hrabrim cinom cim je nazvao svetom. Evo njenih poslednjih rijeci, nakon sto je iskoristila trenutak i skocila sa 11 sprata kako je ne bi silovali, a bila je nevina:

Poslednje reči
SKOČILA SAM I SAČUVALA ČAST

- Inspektor: Da li si sama skočila ili te je neko gurnuo?
- Milica: Ja sam sama skočila kroz prozor.
- Zašto?
- Nisam više mogla da izdržim. Jedino sam na taj način mogla da sačuvam svoju čast.

Milica je pala u komu, iz koje se nije probudila.

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Ronald рече

Cini mi se da je Patrijarh Pavle samoubistvo osamnestogodisnje Milice Kostic smatrao vise nego hrabrim cinom cim je nazvao svetom. Evo njenih poslednjih rijeci, nakon sto je iskoristila trenutak i skocila sa 11 sprata kako je ne bi silovali, a bila je nevina:

Poslednje reči
SKOČILA SAM I SAČUVALA ČAST

- Inspektor: Da li si sama skočila ili te je neko gurnuo?
- Milica: Ja sam sama skočila kroz prozor.
- Zašto?
- Nisam više mogla da izdržim. Jedino sam na taj način mogla da sačuvam svoju čast.

Milica je pala u komu, iz koje se nije probudila.

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Ronald рече

Cini mi se da je Patrijarh Pavle samoubistvo osamnestogodisnje Milice Kostic smatrao vise nego hrabrim cinom cim je nazvao svetom.

To i tome slicno uopste nije samoubistvo. Milica je skocila u Zivot, jer je njen motiv bio zivotvoran i svet, nigde sebicnosti, nigde jeda i ljutine. Kao npr. Zivota Djuric za vreme rata `99.te, koji se pogodjenim avionom zaleteo na polozaj terorista i unistio ga. Mogao je da iskoci, ali nije.

Uoci sta kaze rec: samoubistvo. Nijedno ubistvo, pa ni to (i narocito ne to), ne moze da bude herosjki (= hrabar) cin.

Ono sto je ucinila Milica (i npr. sasvim slicno njoj majka hrabrih Makaveja, koja je sama usla u vatru da bi izbegla da i dodirom bude oskvrnjena od ruku dzelata koji su prethodno pobili njene sinove - proslavljaju se saborno pred sam pocetak Gospojinskog posta), sto je ucinio Zivota Djuric (i njemu slicno npr. Milan Tepic), i svi ostali nesebicni i zivotoljubni junaci i slavitelji vrline koji su slicni ovima - sve to su dela besprekorne pozrtvovanosti za vecni ideal pravog Coveka i prave Covecnosti.

Dakle, razlika je potpuna i stopostotna, u pitanju su ne prosto drukcije nego dve sasvim suprotne stvarnosti.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Драган Јашић рече

Искрено да кажем мука ми је кад одем у било који локал у Београду и чујем музику кад тамо све само ХРВАТСКУ ГЛАЗБЕНИЦИ . Дође ми да поразбијам све у том локалу , а сви сретни и задовољни уз ТАКВУ ГЛАЗБУ ! М'рш бре из Србије !

Проблем није у тим глазбеницима, него у онима који музику тако доживљавају. Уметност ништа није крива за то какав је човек који ју је направио. Да је тако, нико никад не би читао Достојевског или Лава Толстоја или Шекспира (Буковског да не помињем), нико никад не би могао да каже да је Лени Рифенштал била велика уметница, нико никад не би гледао ниједан филм са глумцима који су углавном тешки дегенерици у приватним животима, али су виртуози пред камерама. Не бисмо слушали ни ролинг Стоунсе, а остатак музичке сцене да не помињем.

Што се рахметли Оливера лично тиче (и остатка те клапе са мора), мени та хрватска депресија са мора генерално не лежи уопште мада негде капирам да су квалитетни, али зато имају Хладно Пиво, Лет 3, Прљаво Казалиште, Филм...

Ако би тражио да се слажем са ставовима а не да уживам у уметности, онда никад не бих одслушао ништа од Чорбе или Балашевића, не бих прочитао ништа од Френка Херберта, не бих гледао ниједан филм у ком глуми већина холивудских глумаца, и реално бих остао балван у животу. 

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

И нисам га баш нешто ценио а поготову после свих дешавања у мени мрској држави СФРЈ и његовој изјави у стилу " НЕЋУ НИКАДА ДА ИДЕМ ВИШЕ У СРБИЈУ " , тако да сам равнодушан према његовој смрти ! Хришћански није , али о покојнику све најлепше . 

Brate Jaso, i ja slusam neke od tih muzika. Nije valjda da zbog toga treba da idem iz Srbije?

Vera i zivot po veri jednostavno nisu to sto treba da jesu ako daleko ne nadrastu nacionalne granice i okvire. Oci Crkve nas uce da u svim ljudima trazimo Hrista, tj. da trazimo ono sto je u njima i kod njih logosno (= smisleno, vrlinsko, sveto), da bismo tako bili prema svima covekoljubivi i tako ispunili Zakon Hristov. Kod Dragojevica i ostalih muzicara, i otud i odavde, ako nemamo nesto drugo mi se zadrzavamo bas na njihovoj umetnosti kad u njoj nadjemo trag Onog neprolaznog.

...

Poslusaj na sta mislim... "Sve nezne reci sveta sacuvao sam za te` u pesmama mojim" - ovako peva covek nadahnut, odusevljen. Ovakve reci ne mogu da budu proizvod prostog rada i muziciranja, one moraju da budu posoljene Duhom nadahniteljem da bi mogle da budu ovako genijalne (genie, genius /dzini, dzinius/ = duh, produhovljen).

Kao sto rece @RYLAH, i meni najvecim delom nije blizak taj primorski melos, koji je muzicka osnova kod Dragojevica za vecinu njegovih pesama, ali ne mogu da poreknem lepotu pojedinih od tih muzika, kao npr. ove koju sam naveo, i koja je za mene najlepsa pesma od njega.

...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

М'рш бре из Србије !

Zbog muzike? E, bajo moj, nemoj tako! Dođi u Ljubljanu na srpsku muziku. Jao kad se ove klinke i studentkinje odvale, ne možeš normalno da prođeš pločnikom!:smeh1:

https://www.facebook.com/jetbajubljana/    Welcome in Ljubljana!

• Хахаха 1

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

Sergej Trifunović začepio usta kritičarima Olivera Dragojevića

Piše: Buka / Objavljeno: 31.07.2018. u 08:36h

Sergej Trifunović na Tviteru je prokomrntarisao kritičare Olivera Dragojevića koji mu zamjeravaju da nije pjevao u Srbiji.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, obi-wan рече

To i tome slicno uopste nije samoubistvo. Milica je skocila u Zivot, jer je njen motiv bio zivotvoran i svet, nigde sebicnosti, nigde jeda i ljutine. Kao npr. Zivota Djuric za vreme rata `99.te, koji se pogodjenim avionom zaleteo na polozaj terorista i unistio ga. Mogao je da iskoci, ali nije.

Uoci sta kaze rec: samoubistvo. Nijedno ubistvo, pa ni to (i narocito ne to), ne moze da bude herosjki (= hrabar) cin.

Ono sto je ucinila Milica (i npr. sasvim slicno njoj majka hrabrih Makaveja, koja je sama usla u vatru da bi izbegla da i dodirom bude oskvrnjena od ruku dzelata koji su prethodno pobili njene sinove - proslavljaju se saborno pred sam pocetak Gospojinskog posta), sto je ucinio Zivota Djuric (i njemu slicno npr. Milan Tepic), i svi ostali nesebicni i zivotoljubni junaci i slavitelji vrline koji su slicni ovima - sve to su dela besprekorne pozrtvovanosti za vecni ideal pravog Coveka i prave Covecnosti.

Dakle, razlika je potpuna i stopostotna, u pitanju su ne prosto drukcije nego dve sasvim suprotne stvarnosti.

Razumijem ja tebe odlicno nego ljudi kao Praljak su takodje mislili slicno , nisu prihvatili krivicu i tim cinom su pokusali odbraniti svoju cast. Iako ja normalno gledam kao ti, ne smatram njega nikakvim junakom, vec zlocincom, on je to ipak vidio kao odbranu casti jer da je prihvatio kaznu po njemu a bogami i velikom broju hrvata ispalo bi da je izvrsio ta zlodjela. Zato i hrvati to smatraju hrabrim cinom. Vjerujm da je to uradio i neko od srpskih generala isto bi srbi rekli da je junak i onda opleli po zlocinackim sudovima kao sto su hrvati tada.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Снежана рече

Све га више готивим и слажем се са њим све чешће.

Драги Браво, да ли треба да се забринем?

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Ronald рече

Razumijem ja tebe odlicno nego ljudi kao Praljak su takodje mislili slicno , nisu prihvatili krivicu i tim cinom su pokusali odbraniti svoju cast. Iako ja normalno gledam kao ti, ne smatram njega nikakvim junakom, vec zlocincom, on je to ipak vidio kao odbranu casti jer da je prihvatio kaznu po njemu a bogami i velikom broju hrvata ispalo bi da je izvrsio ta zlodjela. Zato i hrvati to smatraju hrabrim cinom. vjerujm da je to uradio i neko od srpskih generala isto bi srbi rekli da je junak i onda opleli po zlocinackim sudovima kao sto su hrvati tada.

Pa zato i kazem da je tu jedina mera sam motiv i njegova pozadina. Moze neko da misli kol`ko `oce da time cuva svoju cast, sve je to zalud ako iza toga npr. stoji rat pun zlocina i zverstava, ili uopste bilo koje drugo nedelo. Odnosno, konacni sud o tome (kao i o svemu) je uvek sud bogocovecanskog etosa i Zakona vecne Ljubavi - sve sto je na tom temelju je Zivot, sve sto nije na tom temelju je zlo i smrt.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, RYLAH рече

Све га више готивим и слажем се са њим све чешће.

Драги Браво, да ли треба да се забринем?

Наша уредница Јадранка је на одмору. Одговорићемо Вам у септембарском броју

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Креирај ново...