Jump to content

Umro Oliver Dragojević

Оцени ову тему

Препоручена порука

Naravno, samo Bog zna u koje ce carstvo da ga smesti, a i sve nas, bez obzira da li smo glumci, recitatori, politicari ili samo obicni crkvenjaci..deda Steva iz Bele Crkve je 50 godina bio crkvenjak, mirni i krotki Boziji verni sluga, e on ce sigurno u Carstvo Nebesko, a nije bio "poznat" .

Подели на овим сајтовима

пре 48 минута, Дидим рече

Човек има невероватно добре песме и посебан глас, особа коју не дирне "Магдалена" и која не прогута кнедлу на "Опрости ми, папе", нема душу. Он је великан.

On 29.7.2018. at 18:39, Дидим рече

бар да је био неки не знам какав уметник, па да кажемо да је свет нешто изгубио, него певач локалног значаја...

ovo se zove licemerje na kub, i gore je od svakog šovinizma, a naročito ako uzmemo u obzir da je došlo od čoveka koji Praljkovo ispijanje otrova naziva herojskim činom a kao "VELIKI SRBIN" stavlja dislajk na dve lepe pesme.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Дидим рече

Ех... Нажалост, обични слуђени и блажено наивни су Драгојевићеви "фанови" у Србији, а не Драгојевић. :(

Па, "млађи" сам, само у зависности у односу на кога. :) У време рата сам био дете и волим да мислим да сам још део "млађе генерације", али већ ме ови нови што долазе сматрају "маторцем". :D

Ја апсолутно разумем да је неко фан његових песама. Човек има невероватно добре песме и посебан глас, особа коју не дирне "Магдалена" и која не прогута кнедлу на "Опрости ми, папе", нема душу. Он је великан. И мени је жао Драгојевића, али ми га је жао јер сматрам да је умро много раније, када се сврстао на страну нељуди. Не на страну Хрватске, јер ма шта мислили било је оних који су се борили за Хрватску, а да нису шовинисти, него на страну оног нељудског у њој. Он је уметник и он је јавна личност, нико му не би замерио тешку реч изречену у време рата и нико му не би замерио ту хладноћу према Србији да је исту такву хладноћу имао према супротној страни или да се после смирио и покајао. И не мислим да је због тога злочинац, нити мислим да неко овде на теми од њега прави идола, нити мислим да у тренутку његове смрти треба сад бацати дрвље и камење по њему... Само, ради се о човеку за кога... ма, не знам - ако људи попут њега завршавају у рајском насељу, ја онда много опуштеније треба да схватим свој живот.

Немој да се изненадиш тамо горе!  И да ти "изненађење" не буде узето у део...

Подели на овим сајтовима

Јел то беше

"Нећу у Рај" - јер су тај и тај тамо а ја не би са њима?

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Снежана рече

ovo se zove licemerje na kub, i gore je od svakog šovinizma, a naročito ako uzmemo u obzir da je došlo od čoveka koji Praljkovo ispijanje otrova naziva herojskim činom a kao "VELIKI SRBIN" stavlja dislajk na dve lepe pesme.

Da, to je i meni upalo u oci - Praljku hvalospevi, a jednom muzicaru ostre kritike? Ne ide to tako...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Inace, i Balasevica danas mnogi pljuju, i u svemu tome ima i osnovanih razloga. Ali da se kaze da je covek prosto izdajnik - blage veze nema s mozgom.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Нико није споменуо,радио је музику и врло познате теме за "врућ ветар" и "мајсторску радионицу(шеста брзина)" ,Бошка Буху"...има још,не моги се сад сетити...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, obi-wan рече

Da, to je i meni upalo u oci - Praljku hvalospevi, a jednom muzicaru ostre kritike? Ne ide to tako...

Не оштра, него екстремно оштра критика је рећи тај човек није имао једно зрнце љубави према својој публици у Србији. Али то је истина. Још је оштрија критика рећи да је задатак уметника да мири, а не да одржава раздор, а он је не само то урадио, него такво понашање оставио у аманет онима који га следе. Да ли је то злочин? Није. Да ли је по томе гори од других људи, конкретно од оног Праљка? Није. Али људи, хајде да бар на овом месту не ратујемо "по српски" једни против других због тога што не дозвољавамо да се покаже друга страна медаље. Кога у овом случају вређа друга страна Драгојевићеве медаље, или ја можда о томе превише нападно причам?

За Праљка нису били хвалоспеви, Праљак је био усташки генерал, ратни злочинац, непријатељски лидер и ратни војни непријатељ. Његов чин сам назвао храбрим и и даље тако мислим и у томе нисам једини јер су такво мишљење јавно изнели и Веселин Шљиванчанин и Војислав Шешељ, а тај мој став су неки злонамерни људи претворили у то да ја Праљка сматрам "херојем" и на основу тога почели да ме прогањају и злостављају по форуму. Ако си се ти са њима сврстао по принципу "с ким си, такав си", сам бирај своје друштво, али да знаш да си ме овим коментаром увредио... а зашто? Што наивно Драгојевића сматраш "једним музичарем" који није знао како су прошли сплитски Срби и шта се догодило у далматинском залеђу августа 1995, чију би "обљетницу" поново прославио да је још мало поживео? Да ли капираш да ово није мржња према човеку, радост због његове смрти или било шта, већ жаљење што ни у старости није нашао смиреност да то превазиђе и што је у том убеђењу ушао у вечност?

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Зосима рече

Нико није споменуо,радио је музику и врло познате теме за "врућ ветар" и "мајсторску радионицу(шеста брзина)" ,Бошка Буху"...има још,не моги се сад сетити...

Хтео сам да поставим уводну шпицу "Приче из радионице", али нисам хтео да га постхумно увредим, јер је у њој свира и пева по београдским улицама.

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, obi-wan рече

Inace, i Balasevica danas mnogi pljuju, i u svemu tome ima i osnovanih razloga. Ali da se kaze da je covek prosto izdajnik - blage veze nema s mozgom.

Балашевић је људина и у пљувању по њему (бар оном за које ја знам) нема основаних разлога. Наше време ће се памтити као време у ком је он постојао.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Дидим рече

Његов чин сам назвао храбрим

Samoubistvo NIKAD i APSOLUTNO NIKAD nije i ne moze da bude hrabar cin. Nikad.

I opet, Dragojevic nema nikakve teske ispade i ludila, nema nesto sto bi i o tome je ovde rec - nikakva idolizacija i bilo sta slicno.

пре 16 минута, Дидим рече

Што наивно Драгојевића сматраш "једним музичарем" који није знао како су прошли сплитски Срби и шта се догодило у далматинском залеђу августа 1995, чију би "обљетницу" поново прославио да је још мало поживео?

U tome se uopste ne razlikuje od mase Hrvata i Srba koji svoju naciju dizu u nebesa i obozavaju je.

Mi koji smo Crkva treba da smo daleko iznad toga - "oprostiti moramo, zaboraviti ne smemo". Cojstvo i junastvo, tim redom.

пре 10 минута, Дидим рече

Балашевић је људина и у пљувању по њему (бар оном за које ја знам) нема основаних разлога. Наше време ће се памтити као време у ком је он постојао.

Sustinski, njegova pseudopoliticka brljanja uopste se ne razlikuju od ovih kod Dragojevica.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, obi-wan рече

Samoubistvo NIKAD i APSOLUTNO NIKAD nije i ne moze da bude hrabar cin. Nikad.

У очима кукавице, не може.

Са осталим што си написао се слажем. Само није у реду да доприносиш тим лажима да ја Праљка сматрам "херојем" и да му се дивим. Драгојевићу никакво ни зло ни добро не можемо направити причом о њему и не тестирамо на томе своју оданост Христу, него на томе колико ја водим рачуна о теби, а ти о мени, јер (увек то говорим) иза никова стоје људи, а о свакоме од нас бар нешто говори то што је изабрао да време проводи овде.

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Дидим рече

У очима кукавице, не може.

Jos jednom: samoubistvo NIKAD i APSOLUTNO NIKAD nije i ne moze da bude hrabar cin. Nikad.

пре 19 минута, Дидим рече

Само није у реду да доприносиш тим лажима да ја Праљка сматрам "херојем"

Hrabrost je vrlina heroja i junaka. Nije hrabrost kad nesto radis iz ocajanja i jeda. Hrabrost podrazumeva covekoljublje kao svoj nepomerivi temelj.

Dakle, ili nisi dobro upotrebio rec, ili ne razumes sta je to hrabrost. Jedno od ta dva.

Drugim recima...

пре 55 минута, Дидим рече

Ако си се ти са њима сврстао по принципу "с ким си, такав си", сам бирај своје друштво

...ni sa kim se ja nisam svrstao, imam svoje misljenje, koje se ovde poklopilo sa misljenjima drugih.

Подели на овим сајтовима

Слушај, не пада ми на памет да по рандом темама дискутујем о Праљку због тога што ме Снежана прогони по темама и баца Праљка на моје цитате, јер је љута што је на једној теми од пре 6 месеци, док је била модератор, испала осиона и неурачунљива и за то добила казну.

Неколико људи ми се од тад обратило и рекли да су погрешили што су тад учествовали у тој хајци, а ти пошто нећеш, ја ћу овај твој пост где пишеш да си "видео" како ја пишем "хвалоспеве" о Праљку пријавити као клевету, а њену упадицу као провокацију са намером да се саботира тема. Па нека модератори о томе воде рачуна.

Ја до сада никад нисам реметио рад форума, нити сам се икоме непристојно обраћао, увек сам се трудио да смирим страсти, чак и помирим људе који упадну у свађу, своје мишљење гледам да аргументујем и изложим на писмен начин и на време се повлачим из дискусије ако видим да је узалудна. :mahmah:

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Креирај ново...