Jump to content

Umro Oliver Dragojević

Оцени ову тему

Препоручена порука

Памтим да је са Борисом Дворником отпевао неку шаљиву песму и то је све.

Да ме бијете не бих знала да вам набројим  његове песме.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Драгана Милошевић рече

Памтим да је са Борисом Дворником отпевао неку шаљиву песму и то је све.

Ovo van je štorija o Nadalini. More bit da vi znate Nadalinu, ha? A ha, sva puca od lipote! A jema je da van pravo rečen ča i vidit, smantala bi ona i većega muškardina di neće ovakega karonju ka ča san ja, a najškole kad pere noge u dvoru, ajme!!

Pa kaže:

Kad Nadalina noge toča, srid dvora u maštilu,
Jo ke beleca ke finoča, inšempja mladost cilu.
Svi gledadu u noge bile, uz bačve karatile,
Jer slaje je od zrilog voća, kad Nadalina noge toča.

Nadalina, Nadalina, da si moja Nadalina,
Jemala bi muškardina, Nadalina, Nadalina.

Joj da mi je onoga slatkoga od fešte; rožade, galetine, mandulati, torte, krokanti - Ni ništa slaje od slatkoga, more bit da je samo slaja Nadalina. Cili dvor zamiriši i poludi kad ona pravi slatko, ajme!!

Kad Nadalina misi slatko, u dane ispred fešte,
Jo da je vidin bar na kratko, ča skriva ispod vešte.
Jer slatka je ka cukar fini, dok leti po kužini,
I rado bi je jemo svatko, kad Nadalina misi slatko.

Jaja se to cili svit zna moredu na milijun mali način sprajat, i u šorbuli i na joko, sirova, more ih se i u tvrdo i u meko i u gusto i u ritko, i sa svon mogućon spizon mutit, al kad Nadalina muti jaja ka i špatije, to vam je prava fešta od jaji, ajme!!

Kad Nadalina muti jaja, zamuti pamet svima,
I svakim danom ostane slaja, ko gucaj dobrog vina.
Na sebi jema sve nalige, iz ćaćine butige,
I svi je želu bez rataja, kad Nadalina muti jaja.

E vaja poć leć, finila je ova. Al kad Nadalina gre leć, to parika da cvit počiva u cviću, ma da mi je koji put vidit kako se ona uvučuje u posteju, kako ona sva miriše. Noć zasvitli, cvrčki počnu pismu: Nadalina, Nadalina...

Kad Nadalina gasi sviću, kraj otvorenih škura,
Jer lito je i sve je u cviću, al malo noćni ura.
Pod ponistru kad momci stanu, i napravu galamu,
Da požele joj pismon sriću, kad Nadalina gasi sviću.

Nadalina, Nadalina, bit ćeš moja Nadalina.

Oliver Dragojević Nadalina (feat. Boris Dvornik)

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Драгана Милошевић рече

Да ме бијете не бих знала да вам набројим  његове песме.

Znam Dženi i Jedan od mnogih. Generalno Oliver ne odgovara mom senzibilitetu, malo me sve to smara, ali mi i nismo "ta" generacija koja voli taj pravac niti nam evocira neke lepe uspomene. Mi smo čemer devedesetih :smeh1:. Stavljam :smeh1: da ne bih stavila 7896634:( koji možda i bolje opisuju našu situaciju.

Подели на овим сајтовима

Писмо ди ли је крај
ово море без дна
жено размакни све
сиве копрене сна
буди опет мој дом 
што сад пуст је и сам 
јер сад пуна је луна што над морем сја

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, obi-wan рече

Ne moze ovako da se gleda. Zlocinac je zlocinac, obican sludjen covek je obican sludjen covek. Ambis izmedju ova dva je nepremostiv.

Ех... Нажалост, обични слуђени и блажено наивни су Драгојевићеви "фанови" у Србији, а не Драгојевић. :(

пре 4 часа, Милан Ракић рече

Ne verujem da si lud, niti da si šovinista, samo kapiram da si malo, po godinama mlađi.

Sa druge strane, isto tako, tvrd stojim (što bi rekao BAS) da je iko na Forumu našem, pasionirani ljubitelj Olivera Dragojevića i da baštini na nekom mediju celokupnu njegovu diskografiju.

Ali što reče džedajski general, mi malo stariji se sećamo te muzike i stihova, koji, da li sa stanovišta nekog muzikologa imaju vrednost ili ne-nebitno na koncu, ali koji evociraju neka u većini lepa sećanja. Sve što se slučilo tijekom ratnih događanja u ovom vilajetu, pa i glede Oliverovog angažmana, da li je ili nije bilo tako u konkretnom slučaju, retki su ostali imuni.

A svakako, niko ne tvori ovde idola od njega. Prosto, za jedan deo publikuma i konzumenata muzičke umetnosti imao je fine pesme i to je, rekao bih, to. Bog da ga prosti

Па, "млађи" сам, само у зависности у односу на кога. :) У време рата сам био дете и волим да мислим да сам још део "млађе генерације", али већ ме ови нови што долазе сматрају "маторцем". :D

Ја апсолутно разумем да је неко фан његових песама. Човек има невероватно добре песме и посебан глас, особа коју не дирне "Магдалена" и која не прогута кнедлу на "Опрости ми, папе", нема душу. Он је великан. И мени је жао Драгојевића, али ми га је жао јер сматрам да је умро много раније, када се сврстао на страну нељуди. Не на страну Хрватске, јер ма шта мислили било је оних који су се борили за Хрватску, а да нису шовинисти, него на страну оног нељудског у њој. Он је уметник и он је јавна личност, нико му не би замерио тешку реч изречену у време рата и нико му не би замерио ту хладноћу према Србији да је исту такву хладноћу имао према супротној страни или да се после смирио и покајао. И не мислим да је због тога злочинац, нити мислим да неко овде на теми од њега прави идола, нити мислим да у тренутку његове смрти треба сад бацати дрвље и камење по њему... Само, ради се о човеку за кога... ма, не знам - ако људи попут њега завршавају у рајском насељу, ја онда много опуштеније треба да схватим свој живот.

Подели на овим сајтовима

Пада ноћ пуна стрепње 
Нема те ту кад мене
а требам те као пјесник своју бол

На срцу ми студен зима
на уснама твоје име 
и само чекам дан да дођеш ми

...

Подели на овим сајтовима

@Милан Ракић, има и мало старију верзију Надалине... Знам да сам га негде чуо са 7-орицом Младих :)

Из времена кад му нису сметали ни Београд ни "неки добри људи" којих је "било" у Београду...

Подели на овим сајтовима

Sto se tice pesama, ima onih koje su mi smor, ali ima i onih od kojih " moze da se rikne ".

Sto se tice njegovog odnosa prema nama posle rata, smatram da je u to vreme imao dovoljno godina i dovoljno secanja na mnogo toga lepog sto je doziveo od ovdasnjih ljudi i na ovom prostoru.  Zato mi se cini da je njegova ...hmmm...netrpeljivost (blago receno) postojala mnogo pre devedesetih. 

S druge strane, cenim to sto nije licemerno dolazio ovde da pokupi pare, pa posle da nas pljuje, kao neke njegove kolege. 

Bog da mu dusu prosti, ocisti od svih nemira, i podari joj mesto u Carstvu Nebeskom.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Neka mu Bog oprosti, sto se odrekao svojih korena i svojih predaka, a i vere svojih predaka. Bogu nije bitno ko se cime bavio u zivotu, vec kakav je covek bio, da li je bio plemenit, da li je prastao i kajao se za svoje grehe. Oliver je bio srbomrzac, a to samo slepi ne mogu da vide. 

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Креирај ново...