Jump to content

Антиохијски дом студија добио акредитацију

Оцени ову тему


Препоручена порука

Антиохијска богословска академија, тзв. Антиохијски дом студија (The Antiochian House of Studies - AHOS) добио је сведочанство о придруженом чланству у Удружењу теолошких школа (the Association of Theological Schools - ATS) у Сједињеним Америчким Државама и Канади, извештава сајт Антиохијске православне архиепископије Северне Америке.

АТС је организација хришћанских и јеврејских семинара и других теолошких школа са више од 270 учлањених високих школских институција.

Примајући сертификат на двогодишњем састанку АТС-а у Денверу 20. јуна, АХОС стаје у ред са Православном богословском семинаријом Светог Тихона, Православном Богословиском Академијом Светог Владимира и Грчком Православном богословском школом Часног крста.

АХОС је покренуо процес акредитације код Удружења  теолошких школа у Сједињеним Америчким Државама и Канади (АТС) 1. септембра 2017. године, а додељивање сертификата о придруженом чланству означава први корак у петогодишњем процесу ка пуном чланству у АТС.

„Наша намера је да допринесемо теолошком пејзажу овог великог континента сведочењем библијског и патристичког етоса Православне Цркве“, нагласио је др  Христофер Венијамин, професор Патристичке теологије и догматике, декан и главни административни функционмер АХОС.

Према вебсајту АХОС-а, његове Мастер дипломе додељују се у сарадњи са Богословском академијом Светог Јована Дамаског при Баламандском  универзитету у Либану, а међународно су акредитовани преко Комисије за високо образовање у Либану.

АХОС је најавио и оснивање програма докторских студија још у новембру 2015. године. „Уверени смо  да ће докторски програм православних студија највише допринети даљем разумевању критичких изазова нашег времена. Ово дубоко обогаћивање интелектуалног живота Цркве побољшаће пастирски рад свих наших свештеника и просветних радника, катихета. Наши дипломци ће најзад донети непроцењиву духовну корист свим православним хришћанима, што ће омогућити верницима да сведоче о православној вери својим дубоким интелектуалним и критичким културним ангажовањем на свим нивоима,“ рекао  је високопречасни  др Мишел Најим, директор програма докторских студија.

Извор: orthochristian.com


View full Странице

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...