Jump to content

Слава Светојовановског храма у Бачкој Паланци (АУДИО+ФОТО)

Оцени ову тему


Препоручена порука

Евхаристијским сабрањем на дан прославе Патрона, началствовао је протојереј-ставрофор Радослов Живанов, свештеник у пензији, протојереји Предраг Милутин и Стевица Илић, презвитер Новица Ракић, парох при храму Покрова Пресвете Богородице У Бачкој Паланци и ђакон при истоименом храму, Србољуб Срдић. После јеванђелског зачала беседио је отац Новица Ракић. У продужетку свете Литургије, извршен је трократни опход око храма и одржан помена ктиторима, приложницима, свештенослужитељима и парохијанима на западним вратима храма.
 
FMM_2946.jpg
 
Вечерње богослужење у оквиру кога је пререзан славски колач и освећено славско кољиво, служио је  прeзвитер Зоран Регодић, парох у Чуругу. Њему су саслуживали протонамесник Александар Зељковић, парох у Младенову и презвитер Даниел Кобиљски, парох у Локу
 
FMM_3029.jpg
 
Црквени хор Свети Јован Крститељ, којим диригује професор Снежана Жујић,  певао је на светој Литургији
Црквени кум ове године је био Драшко Аврамовић из Бачке Паланке, а за наредну годину, за кумовање се јавио господин  Ненад Ћирић, такође из Бачке Паланке.
 
FMM_3291.jpg
 
 
После вечерњег богослужења, у порти храма је одржан получасовни вокално-инструментални наступ Културно уметничког друштва Петар Кочић из Челарева.
 
FMM_3338.jpg
 
Извор: Радио Тавор

View full Странице

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...