Jump to content

Милорад Додик у Хиландару – Влада РС уплатила 51.000 евра помоћи

Оцени ову тему


Препоручена порука

Председник Републике Српске Милорад Додик посетио је 30. јуна 2018. Манастир Хиландар. Председника Српске је дочео игуман Манастира Хиландара архимандрит Методије који га је упознао са обновом грађевина изгорелих у пожару 2004, као и о санацији других објеката којима је такође била неопходна обнова. Такође, председник Додик је имао прилике да се увери о значајним радовима на инфраструктури и економији.
 
123037.jpg
 
Приликом обиласка манастирског имања на коме се налазе нови виноград и винарија, председник Додик је изјавио: „Оно што сам могао да видим, за разлику од моје раније посјете када су ти чокоти тек били засађени, направљена је винарија и сада се ту производи квалитетно вино Хиландара које носи назив Савино поље“ По његовим речима, то је показатељ да монаси вредно раде на стварању услова за обнову, додавши, да су захвални за сваку помоћ коју добију али и сами улажу велику енергију и посвећеност у обнову и одржање манастира.
 
123038.jpg
 
На хиландарском поседу су видљиви трагови скорашњег невремена са обилним падавинама које су у највећој мери причиниле штету путевима. Поправци се одмах приступило и сви путеви су убрзо били проходни. Као помоћ за санацију штете од невремена и бујица које су погодиле имање манастира Хиландара, Влада Републике Српске је уплатила манастиру 100.000 км (51.000 евра) помоћи.
 
123042.jpg

Srn2018-6-30_1546593_0-e1530389582345.jpg

 

View full Странице

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...