Jump to content

Министар Вулин захвалио Арапима што помажу развој војног коњарства!


Препоручена порука

Министар одбране Александар Вулин и амбасадор Уједињених Арапских Емирата у Републици Србији Мубарак Ал Дахери обишли су данас Ергелу „Карађорђево“ Војне установе Моровић и радове на адаптацији објеката који су у току.

img_4785_1529840027.JPG

Министар Вулин захвалио је пријатељима из Уједињених Арапских Емирата који су својом великодушном донацијом помогли да „обновимо не само војно коњарство, већ и да са новим арапским коњима обновимо и арапску крв у нашим коњима у читавој земљи“.
 IMG_4649.JPG
- Војска Србије неће напустити ниједан свој објекат који заслужује да се обнови. Војска Србије ће наставити да улаже и да обнавља све оно што је, могу да кажем, намерном небригом и намерном жељом да се војска умањи и унизи, било остављено са стране. Ергела „Карађорђево“ заслужује да се обнови и да буде на употребу свим грађанима Србије, рекао је министар одбране.

img_4803_1529840028.JPG

Према његовим речима, улагање у Војску је улагање у квалитет и бољи стандард сваког грађанина Србије.

img_4768_1529840027.JPG


- Када Војска обнови своју ергелу и своје спортске капацитете од тога ће имати корист и локална самоуправа, баш као и сваки посетилац, љубитељи спорта и буџет Републике Србије. Све што Војска ради и све што обнавља, обнавља сопственим средствима и сопственим снагама. Наша памет, стручњаци и установе раде све оно оно што се обнавља у Војсци Србије. Војска Србије показује да је у стању не само да брине о себи, већ да брине и о квалитету живота свих грађана у нашој земљи и тако ће наставити да се понаша, поручио је министар Вулин.
 
IMG_4669.JPG
Управник Ергеле „Карађорђево“ Небојша Златановић рекао је да су после више од 50 година започели радови на адаптацији објеката у Ергели како би се побољшали услови живота и рада, и грла и људи смештених на овом простору.
 
- У плану је уређење и хиподрома, с циљем одржавања манифестације која је поново од ове године уведена да буде традиционална, а то су Галопске трке у септембру. Све је то првенствено захваљујући ангажовању министра одбране, али и Управе за инфраструктуру, Војнограђевинског центра и Војнограђевинске установе који изводи ове радове. Министар је увидео да је ово заиста један потенцијал којег треба сачувати, обновити, односно да је ово један бисер коме треба вратити стари сјај, истакао је Златановић.   

logo_mod.png
 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Ako nas napadne mongolska konjica sad mozemo da se odbranimo! Na konju smo! A sve zahvaljujuci Vulinu i naravno Vucicu!

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Kod nas na Moravi su tradiciju vojnog konjarstva podigli na viši nivo već sveti Ćirilo i Metodije koji su na takvim arapskim plemenicima dojahali 863. godine na Veliku Moravu iz Vizantije tj. iz Soluna. A potom je moravska ratna kavalerija ili válečná jízda učestvovala u mnogim bitkama i pohodima protiv Mongola, Tatara, Turaka, tokom husitskih ratova i tridesetogodišnjeg rata pa do bojeva sa Turcima, pod Bečom sa Sobjeskim, pod Eugenom Savojskim u Sarajevu i po Bosni, pod Beogradom sa generalom Laudonom, pod baronom Trenkom za austrugarsko-pruskih ratova i na Slavkovu/Austerlitzu za vrijeme napolenoskih ratova!

http://tn.nova.cz/clanek/pred-300-lety-jsme-vyhnali-turky-z-evropy-bojovali-tam-i-cesi.html

Ostala videa su OVDJE i OVDJE

Trening na tradicionalnu moravsku folklornu konjaničku paradu, Skoronice, južna Morava - Uči se taj mladenec (obično od 10-14 godina) u sredini na bijelom konju uz pratnju oca, stričeva, braće itd.

NĚMČANY u Slavkova-ŠIMON CHYTIL, skoronský král Jízdy králů Slováckého roku v Kyjově na cvičišti - na hipodromu, vježbalištu (iz tog Kijova je moj pradjed rodom)

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...