Jump to content

Либерија повукла признање Косова

Оцени ову тему


Препоручена порука

Ово је 15. држава која је повукла признање Косова

Новости онлине | 17. август 2019.

Како преносе медији, држава која је последња повукла признање Косова и Метохије као независне државе, јесте Того

- Упркос великом притиску неких од највећих земаља, пре свега САД и Велике Британије, још једна земља, укупно петнаеста у низу одлучила је да повуче признање тзв. Косова, и то Того, који има преко осам милиона становника - каже извор. - Ускоро ћемо имати још повлачења признања независности тзв. Косова јер се најмање две државе из Африке налазе на корак од тога да следе пример Тогоа, Централноафричке републике и других.

Того је до 1960. био француска колонија, када се изборио за независност. Не треба заборавити да је министар Ивица Дачић 19. маја боравио у званичној посети овој афричкој земљи, када се састао са њеним највишим званичницима , између осталих и председником Фауреом Гнасингбом и својим колегом Робертом Дусијем, министром спољних послова.

 

http://www.novosti.rs/вести/насловна/политика.393.html:812853-Ово-је-15-држава-која-је-повукла-признање-Косова

 

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Milan Nikolic рече

мора се одати признање влади РС. :aplauz:

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, Предраг М рече

мора се одати признање влади РС. :aplauz:

Не бих им ја бацао ловоре баш. Ово је спорадично добро у мору лошег које је ова власт учинила.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Када се они не буду више питали, биће прави успех.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Група под називом ,,Квинта'', у сарадњи са другим нацијама, ствара антиидентитетске нације, као оних који би до своје изумрлости уништавали суседни идентитет, што је пример толико очигледан у страдању Југославије, прецизније, Заједнице Срба, Хрвата и Словена. Ако је неко желео успешност постојања идентитета суседног народа, било хрвата, муслимана, словенаца, а уједно омогућавао изражај сваког националног идентитета широм света, то је онда била Србија. Након завршетка првог Светског рата, наивно се олакомивши на затезање централизоване касе, југословенска Краљевина је себи креирала пропаст у унутрашњим поделама. Али пазите. Такозвана диктатура је захтевала централизовану касу и нужан напор да би се вратили дугови, које је Србија направила, уједно, спашавањем свог и идентитета суседних братских народа. Колико сам ја разумео, Француска се толико повиновала лондонској банкарској пракси, да је срамотно пристајала на принуду коју југословенски Краљ чини над сопственим грађанима, које, да подсетим, само мало времена раније, ниједна западна држава није желела као слободне политичке идентитете. Да би се омрзао брат који ти је дао и сопствени живот током борби за ослобођење наших народа, мора да учествује и трећа страна, потпуно страна нашим народима, а у овом случају страна која је претходно била у борби за територије наших народа. Западни центри су били доследни својој строгоћи у економском разрачунавању. Од земље која је васкрсла у братству и јединству, толико принудно и са уценама тражити да врати дуг од помоћи у рату, грубим каматама и обрачунавањима, није ништа друго него непријатељски маневар који је довео до једног од најбратоубилачкијих сукоба. Такво лагање, извртање и пројектовање сукоба обележава једну страдалну епоху зачетка трећег миленијума, под палицом западних центара моћи. Срби данас моле целу међународну заједницу да уважи интересе, стратешке планове и отворену сарадњу од стране Србије према свим добронамерним странама светских моћи, у циљу трезвених одмеравања цивилизацијских вредности, успеха и промашаја.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 1 month later...

Дачић: Пет земаља суспендује признање Косова до краја године

Говорећи о циљевима које је Србија имала пре доласка у Њујорк, Дачић каже да је један од њих био да српска делегација разговара са земљама које су признале Косово, у намери да преиспитају своје одлуке.

"Са великом сигурношћу могу да кажем да ће најмање пет земаља суспендовати признање Косова до краја године", нагласио је Дачић.

Циљ је био, додаје он, и да Србија оснажи земље које нису признале независност Косова да остану при том ставу и да поштују територијални интегритет Србије.

"И на тим састанцима смо добили уверавања да никакве промене става неће бити'', подвукао је Дачић.

http://www.novosti.rs/вести/насловна/политика.393.html:821073-Дачић-Пет-земаља-суспендује-признање-Косова-до-краја-године

 

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 1 month later...

Гана повукла признање Косова

11.11.2019

Република Гана повукла је признање Косова, потврдио је Ивица Дачић за ТВ „Прву“.

Ивица Дачић је показао ноту из Гане у којој се наводи да је влада те земље донела одлуку да повуче признање тзв. Косова и да је одлука коју је донела претходна влада Гане погрешна.

То је засад највећа земља која је повукла признање, а преговори Србије и Гане су трајали годину и по дана.

Гана је 16. земља која је повукла признање самопроглашеног Косова.

 

https://rs.sputniknews.com/politika/201911111121159283-gana-povukla-priznanje-kosova/

 

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

@Milan Nikolic хвала ти на овим лепим вестима! Баш се радујем што је Гана повукла признање Косова. Готово све из Гане кога сам упознао су пријатни људи. Изградио сам неку врсту стереотипа. Такође, веома занимљива ствар везана за православље у Гани, јесте да је тамо православна црква настала сама од себе. Без икакве мисије споља. Сами су се тражили. Рекли су, да је неко дошао раније вероватно би цела земља била православна. Нека их Бог благослови!

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 2 weeks later...

Република Науру повукла признање лажне државе Косово!

РЕПУБЛИКА Науру са Пацифика је 17. држава која је повукла признање Косова.

Од укупно 193 суверених држава које су чланице Уједињених нација, сада су на списку оних које су признале независно Косово 93 државе, док је 95 земаља против једностране независности, док је пет уздржаних. У протеклих 10 дана ово је друга држава која је повукла признање Косова. Наиме, 11. новембра је објављено да је то учинила Гана.

Република Науру је са најмања независна република на свету са површином од 21,3 километара квадраних, али су они под утицајем Аустралије међу првима признали Косово већ у априлу 2008.

 

http://www.novosti.rs/вести/насловна/политика.393.html:831675-Република-Науру-повукла-признање-лажне-државе-Косово

 

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 2 months later...

Спутњик сазнаје: Још једна држава повлачи признање Косова

До краја недеље још једна држава би требало да повуче признање независног Косова, сазнаје Спутњик из дипломатских извора. 

То ће, ако не дође до непредвиеђних промена, бити 18. земља која је променила одлуку о признавању независног Косова. 

Подсетимо, српски државни врх је последњих недеља притиснут из западних центара моћи да одустане од лобирање за повлачење признања, а да Приштина укине антицивилизацијску одлуку о таксама на продају робе из унутрашње Србије.. 

Али, председник Вучић је поручио да је та политичка трампа неприхватљива и да се ради о размени: „танте за кукурику“. 

Од проглашења независности тзв. Косова (2008. године) до 2012. године, 84 земље признале су Косово, а од 2014. године, када је Ивица Дачић постао министар спољних послова, 17 држава повукло  је признање, а седам је признало Косово.

 

https://rs.sputniknews.com/politika/202002121121703901-sputnjik-saznaje-jos-jedna-drzava-povlaci-priznanje-kosova/

 

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Uopšte mi nije jasno ova inkognito najavljivanja....još jedna država kao.

Kad budu imali diplomatski notu imenom i prezimenom objave državu, i onda bude čisto i jasno 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 2 weeks later...

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...