Jump to content

Монографија „Задужбине Косова и Метохије“ представљена у Линцу

Оцени ову тему


Препоручена порука

У недељу, 10. јуна 2018. године, после вечерње молитве, у храму Светог Василија Острошког у Линцу, представљена је књига „Задужбине Косова и Метохије – историјско, духовно и културно наслеђе српског народа“.

Након уводног слова протојереја-ставрофора Драгана Мићића, старешине храма, о монографији је говорио Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски Г. Теодосије.
 
Промоцији су, поред верника из Линца и околине, присуствовали и протојереј-ставрофор Ненад Михајловић, старешина Саборног храма Светог Саве из Беча, отац Никола Пантић из Гмундена и отац Далибор Брнзеј из Браунауа.
 
Монографија „Задужбине Косова и Метохије“ представља живо сведочанство о истрајном настојању Српске Православне Цркве да очува изузетну духовну и материјалну културу, своје вековне споменике и хришћанско наслеђе Косова и Метохије и садржи текстове историчара, теолога, публициста, уметника, као и историјска документа, повеље, разна саопштења и извештаје о хришћанском наслеђу Косова и Метохије.
 

View full Странице

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...