Jump to content

Одиграна хуманитарна утакмица за „Тиршову“

Оцени ову тему


Препоручена порука

Одиграна хуманитарна утакмица за „Тиршову“

На стадиону БАСК-а у Београду 09. јуна 2018. године одиграна је хуманитарна фудбалска утакмица за Универзитетску клинику „Тиршова“ између тимова Краљевине Србије и Краљевине Румуније. Гостујућа екипа је победила резултатом 3:0 и освојила пехар пријатељства, саопштило је Удружење Краљевина Србија, које је и организовало овај изузетан догађај. Повод за одигравање ове утакмице је 96 година од венчања ЊВ Краља Александра Првог и ЊВ Краљице Марије, али и прве међународне фудбалске утакмице коју је репрезентација Румуније том приликом одиграла у Београду са репрезентацијом Краљевине СХС. У наставку преносимо саопштење Удружења Краљевина Србија, које је нашој редакцији доставио г. Урош Парезановић, Предсеник Извршног одбора овог Удружења.

Након поздравних говора и извођења химни, у интерпретацији вокалне солисткиње Мирјане Алексић, Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принц Раду од Румуније су извели почетни ударац на утакмици.

За тим Краљевине Србије су наступили Зоран Кесић тв водитељ, Милан Богојевић, писац, Дарко Злојутро, новинар и уредник дневног листа „Ало“, а капитен је био Љубинко Друловић, легенда нашег фудбала. Драгослав Шекуларац, шеф стручног штаба нашег тима, из здравствених разлога, на жалост није могао да присуствује утакмици.

Г. Илија Петковић, представник Фудбалског савеза Србије, уручио је поклон – дрес репрезентације Србије Престолонаследнику Александру и Принцу Радуу, а добили су и дресове ФК „Партизана“ које су им предали представници управе.

Присуствовали су и представници ФК „Црвена Звезда“, који су угостили румунски тим раније истог дана у музеју овог клуба, као и амбасадорка Румуније, секретар амбасаде Аустралије и Њихова Краљевска Височанства Принц Михаило и Принцеза Љубица Карађорђевић. Посебно смо срећни што су утакмици присуствовали потомци легенди нашег фудбала из времена Краљевине и Монтевидеа, Микице Арсенијевића „Балерине“ и Моше Марјановића, госпођа Ружица Арсенијевић и Зоран Марјановић, каже се у саопштењу Удружења.

Након завршетка меча ЊКВ Престолонаследник Александар је уручио пехар победнику утакмице, а ЊКВ Принц Раду пораженом тиму.

Председник Удружења Краљевина Србија, г. Марио Мајсторовић, уручио је захвалнице свима који су помогли у реализацији ове утакмице: Фудбалском савезу Србије, фудбалским клубовима „Црвена Звезда“, „Партизан“ и „Карађорђе“ из Тополе, дневном листу „Ало“, фудбалеру Љубинку Друловићу, водитељу Зорану Кесићу, писцу Милану Богојевићу, новинарима Дарку Злојутру и Михаилу Меденици, вокалној солисткињи Мирјани Алексић, господину Јовану Оташевићу, доктору Луки Вујовићу и КУД- у „Ју лира“.

Повод за одигравање ове утакмице је 96 година од венчања ЊВ Краља Александра Првог и ЊВ Краљице Марије и прве међународне фудбалске утакмице коју је репрезентација Румуније том приликом одиграла у Београду са репрезентацијом Краљевине СХС, саопштило је Удружење Краљевина Србија.

Извор: Удружење Краљевина Србија

http://www.slovoljubve.com/cir/Newsview.asp?ID=16517

 


View full Странице

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...