Jump to content

Београд добија нови храм! (звучни запис)

Оцени ову тему


Препоручена порука

У насељу Карабурма ниче нови храм - посвећен Светом деспоту Стефану Лазаревићу, потврдио је за Слово љубве о. Живадин Протић и појаснио - са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја основан је Грађевински одбор за градњу новог храма у овом насељу, у парку код биоскопа "Славица": "Десет чланова Одбора (чија имена наводи у разговору), стручњака оданих вери и Цркви, 7. јуна 2018. су одржали прву седницу. 
 
 
 
Храм ће бити грађен по пројекту архитекте проф. др Љубише Фолића, спољне површине 300 квадратних метара и исте толике и крипте. Идеја за храм на том месту, у парку поред биоскопа, стара је, али је била спутана и сада се пружила прилика да се исправи та неправда", навео је протојереј-ставрофор Живадин Протић, старешина цркве Сабора српских светитеља на Карабурми. На питање када би се могао очекивати завршетак градње, прота је пожелео да буде наравно што пре, а подсетио је да се за девет година навршава 600 година од престављења Св. деспота Стефана, те да би и тај рок могао бити идеалан за подизање храма и можда будућег духовног центра који би такође могао да никне крај Храма посвећеног првом Београђанину, Светом деспоту Стефану Лазаревићу.
 

View full Странице

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...