Jump to content

Епископ новосадски и бачки др Иринеј освештао темеље храма и славске дарове на Грбавици (ФОТО)

Оцени ову тему


Препоручена порука

У Недељу Свих Светих, 3. јуна 2018. године, освештани су темељи храма Светих царева Константина и Јелене у новосадском насељу Грбавица.
На велику духовну радост житеља Грбавице, чин освећења извршио је Његово Преосвештенство Епископ бачки господин др Иринеј, уз саслужење  великог броја свештеника из Новог Сада и  других места наше Епархије.

IMG_9699.JPG
 
По завршетку овог свечаног чина, владика Иринеј је благословио славско жито и славски колач, дарове  овогодишњег кума, градоначелника Новог Сада господина Милоша Вучевића.
 
Овогодишње славље увеличано је и додељивањем високих признања Српске Православне Цркве великим и несебичним приложницима храма Светих царева Константина и Јелене. Орден Светог Саве другог степена додељен је Петру Матијевићу, док су Архијерејске грамате признања добили Мирко Караћ, Зоран Пакић, Гвозден Мучибабић, Крсте и Јован Дуброја, Слободан и Биљана Милић, Миша Ловре и, постхумно, Стеван Манојловић.
 
IMG_9744.JPG
 
У својој беседи, Преосвећени владика Иринеј, поучио је сабране, истакавши да се свака криза, била она економска, демографска или нека друга, превазилази духовном обновом. Управо је изградња храма на Грбавици један од доказа такве обнове у нашем народу.
 
Напослетку је и протопрезвитер Стојан Билић, парох на Грбавици, заблагодарио Преосвећеном владици Иринеју,  свештеницима, награђеним парохијанима и верном народу Божјем, што су се одазвали на његов позив и што су својим присуством увеличали духовну радост у славу Божју, а у част Светих царева Константина и Јелене.
 
IMG_9754.JPG
 
IMG_9818.JPG
 
IMG_9876.JPG
 
IMG_9878.JPG
 
IMG_9935.JPG
 
IMG_9958.JPG
 
IMG_9964.JPG
 

View full Странице

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...