Jump to content

Нови Сад: Отворен Омладински скуп у оквиру Генералне скупштине Конференције европских Цркава

Оцени ову тему


Препоручена порука

Омладински скуп у оквиру Генералне скупштине Конференције европских Цркава отворен је 28. маја 2018. године, у хотелу Парк у Новом Саду. Младе из читаве Европе и из свих градова наше земље, поздравили су отац Хеики Хутунен, генерални секретар Конференције европских Цркава и отац Миодраг Андрић као локални координатор. 

tekst_7766.JPG.63a7a4a6714f954eb7a72807670e6479.JPG
Млади учесници овог догађаја, током наредна два дана, покушаће да дају свој поглед о томе шта Црква чини за будућност Европе, али и шта је неопходно да учини убудуће у циљу лакшег превазилажења актуелних изазова у хришћанском свету.
 
Од 31. маја до 5. јуна планирани су радни делови Конференције европских Цркава и сесије. Заседаће Управни одбор и остале делегације и делегати на конфесионалном и на заједничком нивоу. У четвртак, 31. маја, у 16.30 часова, у Мастер центру, биће уприличено свечано отварање Генералне скупштине, на којој ће се присутнима обратити: бискуп Кристофер Хил, председник Конференције европских Цркава, Епископ новосадски и бачки г. Иринеј, као и председник Владе АП Војводине г. Игор Мировић. Свечаност ће бити настављена истога дана, од 19.30 часова, у Католичкој порти, где ће учеснике Генералне скупштине поздравити градоначелник Новог  Сада г. Милош Вучевић. 
 
Програмом су предвиђена и три тематска дана: Дан посвећен Сведочењу своје вере (4. јун), Дан посвећен Гостољубљу као хришћанској врлини (1. јун) и Дан посвећен Правичности и томе колико је она присутна у Европи и њеним институцијама (2. јун).
 
Детаљан програм и имена говорника током одржавања Генералне скупштине Конференције европских Цркава, можете да пронађете на следећим сајтовима: 
 
 
 
 

View full Странице

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...