Jump to content

Патријарх Кирил одслужио молебан поводом инаугурације председника Путина (ВИДЕО+ФОТО)

Оцени ову тему


Препоручена порука

Свјатјејши сверуски патријарх Кирил је савршио молебан благодарења у Саборном храму Благовештенском у Кремљу поводом инаугурације председника Русије В.В. Путина. Богослужење је одржано 7. маја 2018. године.
 
 
detail20180507-pal_3062-obr.jpg
 
Истог дана раније Владимир В.ладимирович Путин је инаугурисан за председника Руске Федерације и том свечаном чину присуствовао је и Његова Светост Патријарх Кирил. Касније  је на кремаљском скверу приређена смотра Председничког пука и сусрет  председника Путина са волонтерима и представницима омладинских организација, након чега је Председник дошао у Благовештенску саборну цркву у Кремљу.
 
detail20180507pal_3018obr.jpg
 
Његова Светост Патријарх је сусрео се В.В. Путина на улазу у саборни храм. Председник државе и и предстојатељ Руске Православне Цркве зајендо су ушли у цркву, где је обаљено благодарење.
 
Благодарењу су присуствовали: митрополит петроградски и ладошки Варсонуфије, председник Одељења за спољне цркве односе митрополит волоколамски Иларион, први викар Патријарха московског и све Русије митрополит истрински Арсеније, директор Административног секретаријата Московске Патријаршије архиепископ солнечногорски Сергије.
 
detail20180507pal_3055obr.jpg
 
На јектенији је произнесена прозба за „председника наше државе руске Владимира, да му се са неба подаре, ради управљања и правичности, врлина и мудрост,  да добро управља нашом земљом, да  чува мир и изгађује слогу, а да непријатеље њене и противнике обраћа у страх и бекство“. Свјатјејши Патријарх је прочитао и посебну молитву која се увек чита кад глава државе учествује у свечаном чину благодарења.
 
detail20180507pal_3036obr.jpg
 

View full Странице

  • Радостан 1
Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...