Jump to content

Видин: У школама и вртићима предаје се "Религија и православље"

Оцени ову тему


Препоручена порука

Од почетка нове школске  године у видинским школама и вртићима почео се изучавати предмет "Религија и Православље", изјавили су на конференцији за новинаре градоначелник Видина Огњан Ценков, митрополит видински Данило, богослов и предавач предмета "Вера и Православља" у Ћустендилској општини Теодора Николова, као и начелник за наставу Веселка Асен.
Иницијативу да се изучава "Религија и Православље" у школама дао је митрополит видински Данило.
 
На састанку са директорима школа и вртића објаснио је потребу да деца изучавају овај предмет у школи, као и неопходноста подизања свести код родитеља у новој школској години.
 
„Искуство нам је показало да, упркос томе да постоји правни основ за наставу на тему „Религија и Православља“ у школама, као и да постоје уџбеници, од кључног значаја за почетак овог процеса јесте подршка локалне самоуправе и Регионалног  ујправе за образовање,“ рекао је митрополит Данило.
 
У неким општинама предмет „Религија и Православље“ изучава се у школама и вртићима уз подршку саме општине. То су градови Ћустендил, Петрич, Русе, Бургас, Пловдив, Софија и Варна, рекла је Ивелина Николова.
 
Од почетка нове школске године одржаваће се родитељски састанци у школама и вртићима, кад ће се објаснити формат, садржина и представљени предметни наставници у школама, реклаје Веселка Асен.
 

View full Странице

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...