Jump to content

Жељко Познановић: Неопходност реформе наше Свете Цркве

Оцени ову тему


Препоручена порука

У том списку кандидата нико не би био са митром и у владичанским одеждама.То би служило да Црква зна ко су кандидати.Постојало је у Карловачкој митрополији.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 44 минута, МилошБГ рече

 

Што се каталога тиче, зна се како се бирају епископи, углавном из редова оних са титулом архимандрит, опет и то је сужен избор... Међутим замисли да нпр арх. тај и тај зна да га има у том и том каталогу и да се фигурира као епископ, из више разлога што се мог става тиче који је могуће погрешан није појмљиво.  Рецимо скоро један од новијих епископа, постоји фотка њега у владичанским одеждама и са митром, годину дана пре него што је изабран за епископа, ово би само можда погоршало та стања.

Кад кажем да свештеник ради, претежно сам мислио не да обавља сад и други посао који ће му реметити свештени позив, далеко од тога, али да може да се допуњује и остало. Поготово свештеници у селима, не видим ништа лоше да свештеник у селу има и малину и купи сено и слично... У неким местима поготово тим селима која изумиру свештеник има годишње једно или два крштења, једно или два венчања и то је то. Међутим таквим случајевима мора помоћи црква, који по мени има новца, али се он не располаже домаћински, бар колико видим из пар примера за које чух скоро.

Слажем се, дај Боже...

 

ТИ или си стварно наиван као дете или је нешто друго размисли забог чега например свештеник не би имао новца,а парохија је богата и зарађује.То сви виде само Ти не видиш.

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, Августин рече

ТИ или си стварно наиван као дете или је нешто друго размисли забог чега например свештеник не би имао новца,а парохија је богата и зарађује.То сви виде само Ти не видиш.

 

Ја сам направио поређење богата епархија, а сиромашна парохија, не знам одакле ти ово.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...