Jump to content

Српска премијера филма "Тихи кутак Христов"

Оцени ову тему


Препоручена порука

После светске премијере прошлог лета у Чикагу, играно-документарни филм „Тихи кутак Христов“ први пут ће бити приказан и у Србији. И то, 4. маја у крипти Храма Светог Саве.

Филм „Тихи кутак Христов“ је снимљен по благослову Високопреосвећеног Митрополита црногорско-приморског г. Амфилохија у продукцији манастира Острог.

MV5BMTI2ZGY1YjgtZWRiOS00ZDZhLWJiNTItNzY0

Извршни продуцент и дистрибутер је Делиус филм, а сценарио и режију потписује Радисав Јеврић. Ово играно-документарно остварење је о Светом Мардарију Либертвилском, првом српском епископу на тлу Америке и његовом путу из родних Корната надомак Подгорице, одакле је кренуо још као дечак, до далеког Либертвила. Филм је снимљен поводом представљања његових светих моштију након 82 године од његовог упокојења.

maxresdefault.jpg

– Идеја овог пројекта је да филм „Тихи кутак Христов“ буде савремено Житије светитеља, како би васколики српски народ сазнао о животу Ивана Ускоковића, монаха Мардарија, данас Светитеља признатог од стране Српске, Руске и Молдавске православне цркве – каже извршни продуцент Ивана Костић из „Делиус филма“.

Светска премијера филма била је 16. јула 2017. у Либертвилу (Чикаго) на свечаној канонизацији. Филм је приказан на Православном фестивалу у Краснодару и Сретењском православном фестивалу у Подмосковљу на коме је награђен. Сада ће бити одржана и српска премијера, 4. маја, у крипти Храма Светог Саве. Улаз је слободан.

MV5BMzg4NmViNjQtZjViZS00NWI0LTg1YzQtZWZl

У главним улогама су Радивоје Раша Буквић (владика Мардарије); Небојша Глоговац (отац Жика); Кристина Стевовић (мајка Ивона); Лазар Шћекић; Вук Бундало; Слобода Мићаловић; и Симо Требјешанин. Директор фотографије је Миодраг Миша Јелић. Музика за филм урадили су Матеа Прљевић и Елени Караиндроу.

IMdB link: https://www.imdb.com/title/tt7187782/?ref_=ttmi_tt

logo.png

 

 

 

View full Странице

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...