Jump to content

Црква је ту да помогне народу кад је најтеже

Оцени ову тему


Препоручена порука

otac_hadzi_milosavljevic.jpg

 

У периоду великих празника, парохијани храма Светог кнеза Лазара на Љубићу, заједно са свештенством организовали су акцију прикупљања помоћи за суграђанку Зорану Стојић која је тешко повређена у саобраћајној нерећи у Подгорици и која се тренутно налази на лечењу у Београду. Позиву се одазвао велики број грађана који су прикупили око 120.000 динара. Старешина храма Светог кнеза Лазара Владан Хаџи Милосављевић је предао прикупљени новац породици повређене девојке уз молитве за брз опоравак и повратак дому. 

Овом приликом свештеник Владан Хаџи Милосављевић је истакао да се Црква, иако је у изградњи Парохијског дома, стара о својим парохијанима. -Ту смо да притекнемо у помоћ како у личним и појединачним тешкоћама и болестима тако и у елементарним непогодама, казао је свештеник и истакао да је Црква и у претходном периоду то радила и настојаће да у тим подухватима истраје и у будућности са намером да у оквиру новоизграђеног Парохијског дома отвори један вид народне кухиње за сироте, немоћне, старе и децу без родитељског старања. 

-Поред основне обавезе Цркве, сви окупљени око храма Светог кнеза Лазара имају заједничку вољу и жељу да братски буду ту једни за друге олакшавајући тиме тешке ситуације у којима се нађу њени парохијани, рекао је отац Хаџи Милосављевић.  

Извор: Глас Западне Србије


View full Странице

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...