Jump to content

"Pljušte" obećanja: Ministar policije najavio još tri helikoptera za MUP Srbije

Оцени ову тему


Препоручена порука

Helikopterska jedinica MUP-a obeležila je danas  51. godinu rada, a tom prilikom prisutnima su se obratili komandant te jedinice Vladan Kosić i ministar Nebojša Stefanović.

20180413_101135-850x350.jpg

Ministar Stefanović  je, između ostalog, govorio i o nabavci novih Erbasovih helikoptera H145M kao jednom od bitnih koraka modernizacije jedinice i naglasio da postoji mogućnost da policija pored planirana tri helikoptera dobije i četvrti:

-Mi smo u pregovorima za još jedan, neću sada spominjati detalje, ali mislim da će to na kraju biti četiri H145M helikoptera. Pored toga razgovaraćemo i o nabavci dva transportna helikoptera koji će biti deo ove helikopterske jedinice. –

Komandant Kosić govorio je detaljnije i o istorijatu i dosadašnjim aktivnostima, ali i konkretnom učinku jedinice u toku prethodne godine:

– Tokom 2017. godine naši helikopteri su bili oko 1.400 sati u vazduhu, ostvarili smo nalete od 100 sati po pilotu, prevezli smo 3.045 lica u našim helikopterima, kao i 230 tona raznog tereta . –

Takođe, 24 pripadnika helikopteske jedinice MUP-a i svi njeni piloti odlučili su da podrže program doniranja organa, potpisali su saglasnost i danas postali vlasnici donorskih kartica.

Tim povodom, predstavnica Vojnomedicinske akademije (ustanove ovlašćene za doniranje donorskih kartica) doktorka Svetlana Antić simbolično je uručila donorsku karticu komandantu Kosiću i istakla značaj njihove odluke da se podrže program.

Marta LUTOVAC

tango-six.png

Link to comment
Подели на овим сајтовима

[VIDEO INTERVJU] Helikopterska jedinica MUP-a Srbije: Prvi H145M u našim hangarima najkasnije u aprilu 2019. godine

 

Obeležavanje 51. godišnjice sposobnosti policije da vas hapsi i iz vazduha, gasi požare, prevozi, pomaže, patrolira a kad zatreba i bori se mogli ste da pratite na našem portalu krajem prošle nedelje. Iznenađenje dana bila je izjava ministra policije Neboјše Stefanovića da će MUP dobiti još jedan H145M i dva nova transportna helikoptera.

Međutim, ono što bi trebalo da bude još veće iznenađenje, zapravo poduhvat vredan isticanja, jeste višegodišnje ulaganje jedinice u svoju obuku i dostizanje osposobljenosti koju ne poseduje ni jedna veća grupa heli-letača u zemlji.

IMAG2524-2.jpg
Proslava 51. godišnjice prošle nedelje / Foto: Uroš Mitrović, Tango Six

Kako je za Tango Six ispričao pilot Nenad Nedić iz jedinice, četiri pilota su po prvi put završila reccurent trening u full flight simulatoru u Stokholmu. Vežbali su emergency procedure za dvomotorni Bell 212. Pre dve godine započeta je i obuka za IFR, do sada je šest letača dobilo ovo ovlašćenje dok se planira da do kraja ove godine ukupno devet pilota jedinice bude osposobljeno za letenje u svim meteo-uslovima, odnosno isključivo putem instrumenata.

13-04-18-12-40-08.jpg
Piloti jedinice među najosposobljenijima za letenje helikoptera u Srbiji / Foto: Uroš Mitrović, Tango Six

Pogledajte naš intervju u kojem Nedić otkriva kada mehaničari i piloti kreću u Nemačku na obuku za svoj novi Erbasov helikopter i kakav je raspored dolaska letelice u Srbiju:

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...