Jump to content

VIDEO Znanstvenici napravili 3D prikaz Isusova tijela služeći se Torinskim platnom

Оцени ову тему


Препоручена порука

“Naša istraživanja pokazuju kako je Isus bio čovjek iznimne ljepote. S dugim udovima, ali kršne građe, bio je visok 180 cm, dok je tadašnja prosječna visina bila oko 165 cm.”

web3-sindone-christ-3d-italy-youtube-i-t

Tim talijanskih profesora i znanstvenika kreirao je 3D presliku Isusa služeći se Torinskim platnom.

“Ova skulptura je trodimenzionalni prikaz Čovjeka s Platna u stvarnoj veličini, napravljena prema preciznim mjerenjima uzetima s platna u koje je Kristovo tijelo umotano nakon razapinjanja”, izjavio je Giulio Fanti, profesor strojarstva i toplinskih mjerenja na Sveučilištu u Padovi, a prenosi La Stampa.

Profesor Fanti vjeruje kako skulptura predstavlja stvaran izgled Isusa Krista.

“Naša istraživanja pokazuju kako je Isus bio čovjek iznimne ljepote. S dugim udovima, ali kršne građe, bio je visok 180 cm, dok je tadašnja prosječna visina bila oko 165 cm. Također, imao je kraljevski i veličanstveni izraz.”

Na 3D prikazu također se mogu vidjeti i rane koje je zadobio Krist prilikom svoje muke. Profesor Fanti tvrdi kako je na Platnu “izbrojao 370 rana nastalih bičevanjem”. “Pritom nisam ubrojao rane na bokovima, s obzirom na to da su samo prednji i stražnji dio tijela bili omotani Platnom. Stoga možemo iznijeti hipotezu o barem 600 udaraca. Također, 3D rekonstrukcija omogućila nam je da otkrijemo kako je u trenutku smrti Čovjek s Platna bio nagnut na desnu stranu jer je njegovo desno rame bilo dislocirano toliko snažno da je oštetilo živce.”

Skulpturu je napravio kipar Sergio Rodella.

bitnonet-banner.png

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...