Jump to content

Празнична литија прошла Клиничким центром Србије

Оцени ову тему


Препоручена порука

Празнична литија прошла Клиничким центром Србије

Празнична литија прошла Клиничким центром Србије
Празнична литија прошла Клиничким центром Србије
Празнична литија прошла Клиничким центром Србије

На Лазареву суботу - Врбицу, 31. марта 2018. године, после вечерње службе и освећења врбе верни народ који се окупља на богослужењу у храму Светих бесребреника Козме и Дамјана заједно са јерејем Зораном Керезовићем, старешином храма и духовником Клиничког центра, прошао је у литији између комплекса зграда Клиничког центра Србије.

Док су појци заједно са оцем Зораном и народом појали радосни тропар празника Обшчеје воскрсеније деца су делила врбице и звонца болесницима и запосленима који су били на прозорима или испред својих болница. Највише их је било испред Поликлинике гинекологије а сви су с приметном радошћу дочекали литију и узели дароване им врбове гранчице и звонца.

Јереј Зоран Керезовић редовно обилази, исповеда и причешћује болеснике ове здравствене установе и труди се да их обрадује за велике празнике, посебно за Божић и Васкрс. Отац Зоран већ осам година редовно на Врбицу организује литију у комплексу Клиничког центра и већ неколико година на Васкрс заједно са верним народом који му помаже обиђе цео Клинички центар и болесницима у њиховим собама подели васкршња јаја и честита, и запосленима, Васкрс. Радост ових сусрета је обострана, а за учеснике литије и Васкршњих активности и оца Зорана велика јер су у име Христа Господа ближњег посетили и обрадовали.

Извор: ВДС


View full Странице

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...