Jump to content

Војни синдикат министру Вулину: НЕ БРУКАЈТЕ ВИШЕ ВОЈСКУ СРБИЈЕ!


Препоручена порука

Отворено писмо министру одбране Александру Вулину: НЕ БРУКАЈТЕ ВИШЕ ВОЈСКУ СРБИЈЕ!

Presentation1.jpg

Поштовани господине министре,

На војној вежби на Пасуљанским ливадама примећено је, поново сте носили црну униформу, непознате намене и порекла, коју не препознају прописи Војске Србије, нити закони ове земље.

Престаните, аман да брукате славну српску униформу! Униформа српског војника натопљена је крвљу наших славних предака од Косова, преко Дрине и Цера до Паштрика и Кошара.

Лечење адолосцентских комплекса, насталих у време када нисте служили војску, политички заштићени од тада владајуће номенклатуре могу се донекле схватити у бесмисленим покушајима да Војску Србије претворите у идеопоклоничку партијску организацију. Бесмислене наредбе о качењу слика вође, прећуткивању мобинга понижених и осиромашених војника доведених до просјачког штапа, и најновијег противуставног и противзаконитог покушаја одузимања мобилних телефона у страху да разноразне махинације  и финансијске малверзације не дођу у јавност - ипак јесу ствар нашег унутрашњег непристајања и домен синдикалне борбе да се све такве девастације Војске Србије спрече. Константно и свесно кршење закона, од Вас и Ваших најближи сарадника када не достављате нацрте прописа о радно-правном социјалном и материјалном положају буквално гладних војника је свакодневница.

Најновији пример је нацрт Правилника о стамбеним потребама у ВС и МО, који није достављен једино једином репрезантивном синдикату као представнику оних на који се тај пропис односи. Међутим, у актуелном геополитичком тренутку, када нам шиптарски терористи, на српском Косову и Метохији хапсе, шутирају и развлаче по улици српске државнике ма ко они били, у покушају отимања 15 одсто државне територије, авантуристичко облачење црне униформе пред државним врхом порука је која може нанети велику штету угледу српске државе и националним интересима. Униформу црне боје носиле су СС дивизије, италијански фашисти и озлоглашене усташе у НДХ. Исти они који су извршили геноцид у Јасеновцу током Другог светског рата.

Када Ви носите црну униформу налазећи се на челу Министарства одбране то је порука која вређа најдубља осећања жртава и потомке оних који су погубљени у геноциду и стрељању од Бањице до Шумарица. Да ли свету поручујемо да се као славна војска која је увек стајала насупрот највећој пошасти у 20 веку, идентификујемо управо са злом од кога смо као народ брутално страдали. Коју поруку шаљете међународној јавности? Зашто Вам на то не сугеришу Љубиша Диковић, начелник Генералштаба, саветници у Министарству којима је главни проблем да ли војник има капу, суђењем за вербални деликт и мобингом исцрпљене и буквално гладне војске.

Уместо да Вам кажу да је црна униформа примеренија игрању кантер страјка, они вас полтронски охрабрују да бацате љагу на све оне који ће сутра својим животима бранити нашу отаџбину. Апелујемо на Вас да обучете униформу Војске Србије, ону која је прописана да је носите приликом посете јединицама наше славне војске, да поштујете законе ове земље и не брукате нас више.

logo_sindikat.png

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Милан Ракић рече

а војној вежби на Пасуљанским ливадама примећено је, поново сте носили црну униформу, непознате намене и порекла, коју не препознају прописи Војске Србије, нити закони ове земље.

Престаните, аман да брукате славну српску униформу! Униформа српског војника натопљена је крвљу наших славних предака од Косова, преко Дрине и Цера до Паштрика и Кошара.

 

пре 5 минута, Милан Ракић рече

Апелујемо на Вас да обучете униформу Војске Србије, ону која је прописана да је носите приликом посете јединицама наше славне војске, да поштујете законе ове земље и не брукате нас више.

Кад би обукао униформу Бојске Србије, тек би је онда обрукао.

Не може човјек који није служио војску да буде војни министар...

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Kratko, ali j....tacno!

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Војвода7 рече

Не може човјек који није служио војску да буде војни министар...

Проблем је што он није служио када није постојала законска могућност за то. Него је као и Вођа нам и остали јуначки побегао кад је загустило, да би сад изигравали највеће патриоте (иначе Вођа је прво тврдио за себе да је ослобођен због равних табана, да би се после напрасно сетио да јесте служио ЈНА у Сарајеву :ani_biggrin:)

Link to comment
Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Милан Ракић рече

буквално гладних војника

Ако је ово истина, а вјероватно јесте, министар се можда због тога облачи у црно.

Како оно уигравају опозицију у Домановићевој Страдији:

- Ти ћеш да питаш министра зашто војска гладује. И, шта ће министар да ти одговори?

- Војска гладује зато што нема шта да једе.

- И шта ћеш ти да му одговориш?

- Да сам потпуно задовољан одговором, рече народни посланик.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Човек бре није сав свој. Он би да се игра Црвених Кмера, Кастра, хунте...

А тек комдија пре тога кад је био министар за рад и запошљавање. 

Он се буквално игра Че Геваре. Еј бре са 45 година?!

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Ne razumem u čemu je problem. Vulini su poseban rod vojske (jedinice za zasmejavanje). Zašto je problem da imaju malko drugačiju uniformu, još nam samo fali da ih pomešamo sa ostatkom vojske?

Link to comment
Подели на овим сајтовима

"Вулин не носи униформу, него заштитно-техничку одећу"

Министарство одбране саопштило је да министар Александар Вулин не носи војну униформу, већ заштитно-техничку одећу, што није у супротности са законом.

Vukin%20uniforma.jpg

Објашњење је Министарство одбране упутило поводом замерки Војног синдиката да црна одећа коју често носи министар Александар Вулин представља повреду Закона о Војсци и Правилника о војним униформама и ознакама чинова Војске Србије.

"Идентичну радно-заштитну опрему носе државни секретари и помоћници министра одбране, што је у складу са Правилником о општим логистичким потребама у Министарству одбране и Војсци Србије", навели су у Министарству.

Истичу да су такву униформу носили и претходни министри Борис Тадић, Драган Шутановац, Братислав Гашић и Зоран Ђорђевић, као и државни секретари и помоћници министра.

NFRk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1b

Link to comment
Подели на овим сајтовима

On 30/03/2018 at 22:10, GeniusAtWork рече

да би се после напрасно сетио да јесте служио ЈНА у Сарајеву :ani_biggrin:

Nije AV bio u JNA, tvrdio je da je bio dobrovoljac na jevrejskom groblju na Grbavici.

Četnički vojvoda koji je bio tamo kaže da ga je samo jednom video kad je došao da se slika sa nekim novinarima i da je to bilo sve, a da je ovaj posle išao okolo i pričao. Dakle još jedna izmišljotina, surprajz, surprajz...

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Аурор рече

Nije AV bio u JNA, tvrdio je da je bio dobrovoljac na jevrejskom groblju na Grbavici.

И то је слагао! Сарајевско јеврејско гробље је у Ковачићима и делом се наслања на Соукбунар изнад Скендерије.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Милан Ракић рече

И то је слагао! Сарајевско јеврејско гробље је у Ковачићима и делом се наслања на Соукбунар изнад Скендерије.

On je tu gde jeste zato što je dobar u laganju.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 2 weeks later...

Господине министре,

Мисао у коју би могла да се сажме порука саопштења надлежних у Министарству одбране о томе да носите “радно-техничку одећу” током посета јединицама војске и на војним вежбама, и то у овом посебно осетљивом геополитичком тренутку гласи:

“После разговора много пута сам се кајао. После ћутања-никада!“.

Констатовали смо једном приликом, народски речено, да Вама није ни замерити. Ви нисте служили војску, нити сте, како се то у озбиљним земљама ради, припремани, школовани и обучавани да водите један од најважнијих ресора у Влади. Продукт сте свега што нам се као народу и држави последњих тридесетак година издешавало у стихијском и бахатом разарању државе и њених институција. Због тога наша очекивања нису била велика када су у питању ваши лични домети у решавању нагомиланих проблема у Војсци Србије. Једноставно не знате шта вам је посао. Али очекивали смо бар да се окружите људима, који знају тежину официрске речи, шта српском народу представља симболика војне униформе, и шта је образ српског војника. Уместо, тога окружили сте се идопоклоницима, који су зарад својих паразитских интереса спремни да газе Устав, међународне конвенције и законе ове земље, на очиглед свих и некажњено. Питање је зашто то ви радите?

Управо за то су доказ поштапалице које се дају прочитати у саопштењу Министарства одбране бранећи Ваше неукусно ношење црне, како рекосте “радно-заштитно-техничке одеће" све у складу са Правилником о општим логистичким потребама у Министарству одбране и Војсци Србије, који не прописује то што су вам потурили да обучете. Кад већ носите радну одећу онда почните нешто да радите, за почетак бар оно што вам је законска обавеза.

Дакле, “министре у радној и заштитно-техничкој одећи”- боље је да Вас више не бране, јер са таквим сарадницима букагије вам не гину.

Шалу на страну, ти ваши неуки саветници вам свакодневно наносе штету, радна и заштитно-техничка одећа је такозвана ХТЗ одећа и у Војсци Србије у црној боји она НЕ ПОСТОЈИ! Нити је игде као таква прописана! Зато што сте на њој носили ознаке Војске Србије које се носе искључиво на униформи, учинили сте да та одећа коју носите постане униформа и тако сте прекршили чл 32, став 2. Закона о Војсци Србије!? Није господине министре довољно да за собом од положаја до положаја "као мечку" водите некакве адвокате који ће за дебелу плату, очигледно неуспешно, радити оно што је заправо ваш посао. Потребно је да и сами прочитате бар законе и подзаконска акта која уређују функционисање институције на чијем сте челу. Да сте то учинили не би вас сад на танак лед навлачили они који су зарад додворавања бившој власти, у годинама иза нас, изјављивали да им је покојни премијер Ђинђић важнија историјска личност од Тесле. Ти и такви и даље седе на важним положајима у Министарству одбране и сад вама "кроје капу". Њих слепо слушате док са нама нећете ни да се састанете ево више од осам месеци, иако вас на то обавезују закони Србије. Зар сте већ заборавили заклетву члана Владе и шта су вам дужности?

Овде долазимо до суштине мудре мисли са почетка овог текста. Боље је, дакле, да су ти и такви ћутали и да ова срамота и брука која је нанета славној униформи српске војске, а која је отпочела њеном извргавању руглу у ријалити програмима на телевизији са националном фреквенцијом - буде што пре заборављена у тишини.

Ми смо извршили своју законску обавезу и против одговорних за урушавање угледа Војске Србије у ријалити програму поднели кривичну пријаву надлежном тужиоцу и тако препустили државним органима да раде свој посао!

А Ваши врли, и перу вешти сарадници када је у питању мобинговање, бесмислено кажњавање војника, крађе буџета и ко зна који све примери незакоња, сада су ћутали. Та пискарала и душебрижници из Министарства одбране, Генералштаба и посебно Управе за информисање, ћутали су на чињеницу да нам униформу развлаче пробисвети, проститутке и наркомани у ријалити програму. Зашто се тад нису огласили саопштењем, а били су дужни? Да ли тако прећутно одобравају урушавање угледа Војске Србије, да ли је то нечији циљ, или можда задатак....

Зато су се сада огласили, да Вас на овакав начин бране и још више деградирају институцију Војске Србије. Зар не схватате да сте злоупотребљени. Боље је да су и сада оћутали. Ваљда су уљуљкани вишедеценијским уживањем функционерских привилегија изгубили перцепцију о томе када треба да нешто кажу, а када да прећуте! Чујемо да та "Управа за дезинформисање" има годишњи буџет од милион евра, а кад ми тражимо да нам омогућите спортске игре у војим одмаралиштима или тражимо оно што нас по закону припада кажете да нема новца.

Можда су ти душебрижници преморени од писања лажних извештаја о стању у Војсци Србије, у коме све лепрша од благодети и напретка. Кога то лажу? Нас не могу будите сигурни. Ти идеопоклоници не виде, а уз њих ни Ви, да су нам припадници Војске Србије деморалисани платама којима не могу да прехране породице, да војници немају регрес и топли оброк, о колективнон уговору да не говоримо, да нам је војску у задње две године због незадовољства напустило три хиљаде обучених професионалаца, да нам се војно здравство распада баш као и оних пет возила која ремонтујете за 131.000 евра, која стају на путевима и због чије неисправности нам гину колеге!

Натерали сте нас на борбу, устали смо у одбрану достојанства српске униформе, не против вас лично. Што се нас тиче ставили смо тачку на ову тему, а на вашој савести је да ли ћете "завијени у црно" и даље будити сећања на страдање Срба од следбеника најзлочиначкије идеологије у историји. Од ваших “модних креатора” који су склепали ову комичну конструкцију “радне, заштитно- техничке одеће”, очекујемо много горе ствари које, на жалост, по припаднике Војске Србије нису смешне, а Вама са таквим сарадницима, нека је Бог у помоћи.

И за крај господине министре, кад већ носите "радну одећу" иако би смо ми више волели да носите ону која вам је прописана чланом 11. Правилника о војним униформама, почните да радите. Почните да радите оно што вам је посао, оно на шта вас закони и положај обавезују. Ми се још једном нудимо за помоћ и искрену, на закону и прописима засновану сарадњу која за циљ има унапређење положаја припадника Војске Србије и њеног целокупног стања.

logo_sindikat.png

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...