Jump to content

Заветници упали у Дом омладине и прекинули пројекцију филма о Србима и Албанцима

Оцени ову тему


Danijela

Препоручена порука

img-c6f1d99876799f95376bad6b9bd84133-v-8

Филм се завршава заједничком поруком да Албанци и Срби могу да раде заједно и да његови јунаци желе коначно решавање ситуације на Kосову – што се очигледно није допало Заветницима

Током пројекције филма „Kосово… Наздрављ! Гезуар!“, која је одржана вечерас у Дому омладине, у салу је улетело неколико припадника организације Заветници и покушало да прекине пројекцију филма.

Узвикивали су:“Kосово је Србија, срам вас било“, обраћајући се публици. А викали су и да желе да им се врате паре (вероватно за карту коју су платили да би гледали филм).

На самом излазу су певали песму о Грачаници.

Прича филма прати сусрет Арија Абдуљија, ратног ветерана Ослободилачке војске Kосова, и Исака Воргучића, некадашњег оца Нектарија, бившег монаха Српске православне цркве, који сматрају да је мултиетничко Kосово „пропала идеја“ и да је суживот Срба и Албанаца немогућ.

Али, са друге стране, у филму имамо Србина и Албанца који их демантују јер Славиша Стојановић и Ментор Гаши у истој српској енклави држе азил за уличне псе.

Заветницима се очигледно овај део није свидео.

Филм се завршава заједничком поруком да Албанци и Срби могу да раде заједно и да његови јунаци желе коначно решавање ситуације на Kосову.

С обзиром на то да је полиције било на улазу у Дом омладине, јасно је да су очекивали нереде, с обзиром на тематику филма. Других инцидената осим овог није било.

Након што је обезбеђење „Заветнике“ избацило, пројекција филма је настављена, да би се на крају салом заорио и аплауз.

http://patriot.rs/zavetnici-upali-u-dom-omladine-i-prekinuli-projekciju-filma-o-srbima-i-albancima/

 

Цео филм на доњем линку:

 

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...